HTC One M9 için Android 6.0 Marshmallow geldi!

htc android 6 0 marshmallow

Tayvanlı üretici HTC sözünü tuttu ve One M9 için Android 6.0 Marshmallow güncellemesinin dağıtımına başladı.

Android güncellemeleri konusunda kullanıcılarını üzmeyen firmalardan biri olarak tanınan HTC, Android 6.0 konusunda oldukça hızlı davranıyor. Nexus cihazlar haricinde Android 6.0 kullanan ilk akıllı telefonu duyuran HTC, şimdi güncel amiral gemilerinden biri olan One M9 için Android 6.0 Marshmallow güncellemesini duyurdu.

Geçtiğimiz günlerde HTC yöneticilerinden Mo Versi’nin Twitter’da paylaştığı bir gönderiyle kullanıcılara müjdelenen güncelleme konusunda firma sözünü tuttu.

One M9 için Android 6.0 Marshmallow geldi!

OTA üzerinden yayınlanan güncelleme iki aşamalı. İlk aşamada cihazın Android 6 için hazırlandığı söyleniyor. Bu güncelleme daha ufak boyutlu. Yaklaşık 99 MB boyutundaki güncellemeyi yaptıktan sonra asıl güncellemeyi alabiliyorsunuz. HTC One M9 için Android 6.0 Marshmallow güncellemesi 1.21 GB boyutunda. Güncellemenin yazılım sürümü 3.35.617.12 olarak görülüyor.

Android 6.0 Marshmallow ile gelen önemli yeniliklerden biri Doze isimli yeni güç tasarruf modu. Doze, telefonunuzun pil ömrünü uzatıyor. Yazılım haricinde donanımsal müdahalede de bulunabiliyor. Bir diğer önemli yenilik ise uygulama izinleri tarafında. Google Play Store’dan indirdiğiniz uygulamaların izinlerini tek tek kontrol edebiliyor, müdahale edebiliyorsunuz.

İlgili güncellemeye ilişkin ekran görüntüsüne aşağıdan ulaşabilirsiniz. Ayrıca HTC’nin One A9 modeli için de Android 6.0.1 Marshmallow güncellemesinin yine bugün dağıtmaya başladığını belirtelim.

one-a9-icin-android-6-0-marshmallow

Nvidia ve Samsung patent davasında taraf oldu!