Nvidia ve Samsung patent davasında taraf oldu!

nvidia samsung patent

Grafik teknolojileri ve mobil teknolojiler konusunda lider firmalar Nvidia ve Samsung ilk defa bir patent davasında taraf oldu. Nvidia, patent ihlali yaptığı gerekçesiyle haksız bulundu.

Genellikle bir patent davası gündeme geldiğinde, taraflardan biri Samsung ise diğerinin Apple olması beklenir. Ancak bu sefer durum öyle değil. Nvidia, Samsung’un üç patentini ihlal ettiği gerekçesiyle haksız bulundu. Davada Samsung haklı bulundu.

Davanın konusu Tegra yongaları!

Mobil tarafta etkinliğini artırmak isteyen Nvidia, oyun odaklı tabletleri ve Tegra yongaları ile son dönemlerde sıkça gündeme geliyordu. Ancak Nvidia, mobil taraftaki bu atağında Samsung’un canını sıkmış görünüyor. Davanın konusu Nvidia’nın mobil tarafta kullandığı Tegra yongaları.

Tegra yongalarının üzerindeki bazı parçaların patentinin Samsung’a ait olduğu kesinleşti. Şimdilik davanın detayları veya söz konusu tazminat bedeli belli değil. Kesinleşen şey Nvidia’nın Samsung’un üç patentini ihlal ettiği. Diğer teknoloji şirketlerinin patent davalarıyla ilgili edindiğimiz tecrübelere göre üç ihtimal olduğunu söyleyebiliriz.

İlk ihtimal Samsung’un patent ihlali yapan Nvidia ürünlerinin satışını engellemesi. Bu genellikle pek karşılaşılan bir durum değil. İkinci ihtimal Samsung’un patent ihlali yapan yongaya sahip her Nvidia ürününün satışından belirli oranda bir pay alması. Üçüncü ve son ihtimal ise Samsung’un tek seferlik bir tazminat talep etmesi. Dava sonucuna Nvidia’nın itiraz etmesi mümkün ancak yapılan ihlalin zaten farkındaysa Nvidia bu yolu tercih etmeyecektir. Şimdilik konu hakkındaki detaylar bu kadar.

Asus reklam engelleme özelliğiyle geliyor!