HTC One 9X’ten ilk fotoğraflar geldi!

htc one x9 ilk fotograf

Geçtiğimiz Kasım ayında TENAA’dan sertifika alırken ortaya çıkan HTC’nin yeni modeli One X9’dan ilk fotoğraflar geldi. Firmanın sıradaki üst segment telefonu HTC One X9’un yeni fotoğrafları haberimizde.

htc-one-x9-ilk-fotograf

HTC, One A9 modeliyle Android 6.0 Marshmallow sürümünü kullanan ilk cihazı piyasaya sürmüştü. Ülkemizde de satışa çıkan HTC One A9, firmanın yeni tasarım anlayışını bizlere gösteren ilk cihazdı. Şimdi ise One A9’a oldukça benzeyen One 9X modeli gündemde. Bu telefon uzunca bir söylenti silsilesinden sonra ilk kez karşımıza çıkıyor.

HTC One 9X modelinde 5.5 inç büyüklüğünde 1080 x 1920 piksel çözünürlük sunan bir ekran bekleniyor. Bu ekranın altında ise 8 çekirdekli 2.2 GHz hıza sahip bir işlemci, 2 GB RAM ve 16 GB depolama alanı olacağı düşünülüyor. 13 MP arka, 5 MP ön kameranın yanı sıra bu cihaz kutusundan Android 5.0.2 Lollipop sürümüyle çıkacak. İlk beklentiler bu yönde.

Telefondan ilk etapta bahsederken üst seviye dedik çünkü bazı kaynaklar bu cihazda Snapdragon 820 kullanılacağını da iddia ediyor. Dolayısıyla telefonun boyutları belli olsa da hangi segmentte olacağı şimdilik belli değil diyebiliriz. Ancak tasarımsal detaylarıyla bu cihaz One A9’un gerisinde gibi duruyor. Yani firma One A9’un liderliğini bir süre daha korumak istiyor olabilir.

htc-one-x9-ilk-fotograf-2

Telefonunuzu şarj etmek için 5 alternatif ürün!