HTC One X9 resmi olarak duyuruldu!

htc one x9 11

HTC One X9 modeli sonunda resmiyet kazandı. Uzun zamandır söylentilerle gündeme gelen HTC One X9 modeli duyuruldu.

Geçtiğimiz gün duyurulacağı açıklanan HTC One X9 modeli hakkında firma sözünü tuttu ve cihaz resmiyet kazanlı. Tayvanlı akıllı telefon üreticisinin son modelinin detaylı teknik özellikleri haberimizde.

İlk etapta TENAA’da görünen daha sonra çeşitli sızıntılarla gündeme gelen One X9 artık resmi olarak karşımızda. 153 x 75.9 x 7.99 mm ölçülerindeki One X9 modeli resmi olarak duyuruldu. 5.5 inç büyüklüğünde IPS ekran paneline sahip olan cihaz bu ekranda 1080 x 1920 piksel çözünürlük sunuyor. %71.3’lük ekran-gövde oranıyla dikkat çeken model MediaTek Helio X10 yongasından güç alıyor. Bu işlemci 2.2 GHz hızında ve 8 çekirdekli. 3 GB RAM, 32 GB depolama alanı sunan cihaz yeterli bulmayanlar için microSD kart yuvasına da sahip.

htc-one-x9-3

HTC One X9 amiral gemisi gibi!

13 MP OIS (optik görüntü sabitleme) destekli arka ve 5 MP ön kameraya sahip olan cihaz, 4K çözünürlükte videolar ve RAW formatında fotoğraflar çekebiliyor. Kameranın diyafram açıklığı f/2.0 olarak belirtiliyor.

3000 mAh dahili piliyle uzun ömrüne sahip olması beklenen telefon 5V / 1.5A ve 5V / 2A hızlı şarj özelliklerini de destekliyor. Şimdilik Çin’de duyurulan telefon 370 dolarlık fiyat etiketiyle kullanıcılarla buluşacak.

Bu telefonla ilgili iki büyük soru işareti var. İlki diğer Çin dışında hangi ülkelerde satışa çıkacağı henüz bilinmiyor. Diğeri ise MediaTek Helio X10 yongası. Bu yonganın yapabilecekleri konusunda henüz net bilgiler yok. Pil tüketimi, ısınma ve uyumluluk gibi konulara ilişkin detaylar önümüzdeki günlerde kesinleşecektir. HTC One X9 modelini beğendiniz mi? Yorumlarınızı bekliyoruz.

htc-one-x9-4

Surface Pro 4 için 30 saniyelik reklam!