HTC One A9 modeli duyuruldu! İşte tüm detaylar!

htc one a9 duyuruldu

Aylardır konuşulan HTC One A9 modeli sonunda duyuruldu. Firmanın yeni bir model serisi olan A9, tüm teknik özellikleri, fiyatı ve çıkış tarihiyle haberimiz. İşte HTC One A9 hakkında tüm detaylar.

htc-one-a9-duyuruldu

HTC Aero olarak bir söylenti şeklinde ortaya çıkan telefon, ilk etapta iPhone’a benzeyen HTC modeli olarak basına sızmış, daha sonra ise adının One A9 olduğu kesinleşmişti. Cihaz hakkında piyasaya çıkmadan önce gelişmeleri sizlere aktarmıştık. Şimdi ise HTC, düzenlediği etkinlikte One A9 modeline resmiyet kazandırdı.

HTC One A9, HTC M serisinin tasarımsal detaylarına sahip. Tek parça metal gövdeye sahip olan model, alüminyum malzemeden üretilmiş. Alüminyum kullanılması sebebiyle cihazın kalınlığı 7.3 mm.  Arka tarafta anten sinyalleri için geçen iki plastik şerit dışında gövde tek parça.

htc-one-a9-fotograflari-1

Modelin bir diğer dikkat çeken özelliği ise Nexus 5X ve Nexus 6P dışında Android 5.0 Marshmallow sürümüyle kutusundan çıkacak ilk akıllı telefon oluşu. HTC, güncellemeler konusunda kullanıcıların yüzünü bir kez daha güldürmüş oldu. Dolayısıyla HTC One A9, Android 6.0 sürümüyle gelen tüm yeniliklere sahip.

5 inç boyutunda 1080p (1920  x 1080 piksel) çözünürlüğe sahip ekran, 2.5D eğimli. Yani ekranın kenarları keskin değil. Ayrıca bu ekran Gorilla Glass 4 ile korunuyor. 441 ppi keskinliğe sahip olan ekran oldukça başarılı.

13 MP arka kamerayla gelen telefonda OIS yani optik görüntü sabitleme özelliği bulunuyor. BSI sensör f/2.0 diyafram açıklığına sahip. Model, düşük ışık koşullarında kaliteli fotoğraflar vaad ediyor. Kamera RAW fotoğraflar çekebiliyor ancak 4K video desteği sunmuyor.

htc-one-a9-fotograflari-3

HTC ilk kez ana ekran tuşuna parmak izi okuyucu sensör gizlemiş. Daha önceki modellerin aksine One A9’un parmak izi okuyucu sensörü “Home” tuşu üzerinde. 16 GB depolama alanıyla gelecek olan modelde aynı zamanda micro SD kart yuvası da bulunuyor.

Yeni nesil Qualcomm Snapdragon 617 yongasıyla donatılmış olan cihazda 64-bit mimariye sahip 8 çekirdekli bir işlemci kullanılmış. Bu işlemci 4 adet 1.5 GHz ve 4 adet 1.2 GHz’lik çekirdeklerden oluşuyor. Bu işlemciye 3 GB RAM eşlik ediyor.

2150 mAh kapasiteli çıkarılamayan bir bataryayla gelen telefonda Rapid Charge 2.0 hızlı şarj teknolojisi kullanılmış. HTC, bu teknoloji ile %75 daha hızlı şarj süresi iddia ediyor.

HTC One A9 modeli Kasım ayı içerisinde 400 Dolarlık fiyat etiketiyle satışa çıkacak. Modelin Türkiye fiyatının ise 2000 TL bandında olması bekleniyor.

htc-one-a9-fotograflari-4

iOS 9.1 güncellemesi yayınlandı!