HTC One A9’un maketi ortaya çıktı!

htc one a9 maketi 1

HTC’nin beklenen telefonu One A9 ile ilgili en net görüntü yayınlandı. Twitter üzerinden paylaşılan görsellerde HTC One A9’un maketine ait fotoğraflar basına sızdı. HTC One A9’un nasıl göründüğünü merak ediyorsanız, haberimize bekliyoruz.

htc-one-a9-maketi-1

HTC One A9 modelinin yaklaşık 2 aylık bir geçmişi var. “Hero” olarak da adlandırılan cihaz, “iPhone’a benzeyen HTC modeli” şeklinde daha önce gündeme gelmişti. Çeşitli söylentilerle gündeme gelen cihaza ilişkin yayınlanan güncel fotoğraflar ve belirtilen güncel teknik özellikler haberimizde. İlk kez @evleaks tarafından ortaya çıkarılan bu telefondan güncel bilgiler şimdi @onleaks hesabından geldi. Söz konusu hesap HTC One A9 modelinin maketine ait olan fotoğrafları Twitter üzerinden paylaştı.

HTC One A9 modelinde 5 inç büyüklüğünde 1080p (1920 x 1080) çözünürlük sunan ve 441 ppi keskinliğe sahip bir ekran bekleniyor. Cihazın işlemcisi Snapdragon 617 olacak. Adreno 405’ten güç alacak olan cihazda 2 GB RAM ve 16 GB depolama alanı bekleniyor. One A9 modelinin arkasında OIS destekli 13 MP bir kamera beklenirken, ön tarafta ise HTC’nin UltraPixel teknolojisine sahip 4 MP çözünürlüklü bir kamera bekleniyor.

htc-one-a9-maketi-2

HTC One A9 modelinde 2150 mAh batarya kapasitesi olacağı tahmin ediliyor. Cihazda Android 6.0 Marshmallow sürümü yüklü olarak gelecek. Modelin kalınlığı ise 7 mm olacak. HTC One A9 modeli 6 farklı renk seçeneğiyle 20 Ekim tarihinde resmiyet kazanacak.

ABD’de okullarda zorunlu yazılım dersi