HTC Link VR detaylandırıldı!

htc link vr

HTC’nin yeni amiral gemisi modeli U11 ile beraber satışa sunmayı planladığı yeni VR gözlüğü detaylandırıldı. İşte HTC Link VR hakkındaki ilk bilgiler.

VR sektörü güç kazanmaya devam ediyor. Samsung tarafından satışa sunulan Gear VR’ın son derece başarılı bir ivme yakalaması, diğer üreticileri de harekete geçirdi. VR konusunda son derece tecrübeli olan HTC (elbette Vive’dan dolayı) geçtiğimiz günlerde U11 ile kullanılabilecek olan yeni sanal gerçeklik kitini tanıttı. HTC Link VR ismiyle tanıtılan bu ürün, pek çok fonksiyonu ile rakiplerinden ayrılıyor.

Öncelikli olarak, HTC Link VR kendisine ait bir ekrana sahip. Yani telefonunuzu VR gözlüğün içerisinde yerleştirmiyorsunuz. Bunun yerine USB-Type C bağlantısıyla görüntü aktarımını sağlıyorsunuz. Ayrıca HTC’nin yeni VR gözlüğünün kontrol sistemi de hayli farklı. Ucunca ışık küreleri bulunduran bu kontrolleri bir yerden hatırlıyorum diyebilirsiniz. Evet bu kontrol cihazları fazlasıyla PlayStation tarafından satışa sunulan PS Move kontrolcülerini hatırlatıyor.

HTC Link VR ile uyumlu olan bu kontrolcüler, kablosuz olarak kullanılabiliyor. Temmuz ayının başlarında Japonya’da satışa sunulması beklenen HTC Link VR fiyatı henüz netlik kazanmış değil. Fakat cihazın HTC Vive’a oranla çok daha düşük bir fiyata sahip olması bekleniyor. HTC’nin mobil odaklı VR’ı ortalama olarak Gear VR ya da Google DayDream ile aynı fiyattan satışa sunulabilir. Zira rekabet edeceği cihazlar belli.

Dip not olarak belirtelim. HTC’nin bu yeni oyuncağını global pazarda ne zaman satışa sunacağı henüz netlik kazanmış değil.