Büyük Bir Teknolojik Devrim: HTC Vive

htc vive ces 2016

Sanal gerçeklik gözlüğü (VR) konusunda merakla beklenen firmalardan biri olan HTC, CES 2016’yı işaret ediyor.

HTC’nin tepesindeki isim olan Cher Wang, geliştirici forumunda bir açıklamada bulundu. Çin’de yapılan duyuruya göre HTC, CES 2016’da büyük bir şova hazırlanıyor. “Büyük bir teknolojik devrim.” Olarak bahsedilen lansmanda HTC Vive’nin satışa çıkacak versiyonunun gösterileceği tahmin ediliyor. HTC, VR konusunda merakla beklenilen firmalardan bir tanesi ve son günlerde Vive isimli sanal gerçeklik gözlüğü gündemden eksik olmuyor.

6-9 Ocak tarihleri arasında ABD’de düzenlenecek olan CES 2016’da HTC’yi görmeye şimdiden hazırlanın.

Valve partnerliğinde geliştirilen HTC Vive VR gözlüğü için işaret edilen tarih bu. Yeniden tasarlandığı tahmin edilen HTC Vive’nin yenilenmiş haline ilişkin yayınlanan görsele haberimizden ulaşabilirsiniz. Geliştirici prototipiyle daha önce gördüğümüz ürün son kullanıcıya yönelik olarak elden geçirildi. Tabii içerisinde nasıl değişiklikler yapıldığını henüz bilmiyoruz ancak görüntüsünün heyecan verici olduğunu söylemek gerek.

HTC Vive VR yani sanal gerçeklik gözlüğü aynı zamanda iki adet kontrolcüyle gelecek. Bu kontrolcüler ile sanal gerçeklik deneyimi sırasında farklı fonksiyonlara erişmek mümkün olacak. Kontrolcülerin içerisinde de sensörler kullanılmış olabileceği tahmin ediliyor. Şimdiden CES 2016’nın en merak edilen ürününün HTC Vive olduğunu söyleyelim.

Akıllı saat sektöründe pazar payları açıklandı (IDC)