Acer’dan ses sistemi gibi tablet! Iconia Tab 10!

Iconia Tab 10

Acer geçtiğimiz gün yeni tabletini tanıttı. Güçlü ses sistemi özellikleri ile dikkatleri üzerine çeken Iconia Tab 10, içerisinde sub-woofer bile bulunduruyor.

Tablet pazarının şu aralar son derece sıkıntılı günler geçirdiğini biliyoruz. Zira piyasadaki tabletlerin düşük satış rakamları bir yana, yenilikçi tabletlerin çıkmaması da pazarın hacmini hepten daraltmış durumda. Bu sıkıntının farkında olan Acer, geçtiğimiz gün son derece yenilikçi bir hamle yaparak Iconia Tab 10 isimli yeni tabletini tanıttı. Peki Iconia Tab 10’u diğer tabletlerden daha özel kılan şey ne?

Iconia Tab 10 tamamen ses odaklı bir tablet. Cihazın içerisinde 4 adet hoparlör ve bir adet bas hoparlörü bulunuyor. Bu bas hoparlörü tabletin alt kısmına yerleştirilmiş durumda. Tableti deneyimleyenler, müziğin sesini biraz açtığınızda tabletin titrediğini hissedebileceğinizi söylüyorlar. Yani Iconia Tab 10 her anlamda premium bir ses deneyimi vaat ediyor.

Acer’ın Quantum Dot Display teknolojisi ile donattığı 10 inçlik bir ekrana sahip olan tablet, bu yönüyle de kullanıcılarını memnun edecektir. Aslında Acer’ın Quantum Dot Display dediği teknoloji, Samsung’un QLED’i ya da Philips’in Color IQ TV dediği teknoloji ile tamamen aynı. LCD ve OLED arasında bir noktada bulunan bu teknoloji, LCD’ye oranla daha parlak bir görüntüye ve düşük güç tüketimine imkan sağlıyor.

Iconia Tab 10’a geri dönecek olursak, tabletin tek eksisinin kullandığı 4 çekirdekli MediaTek yonga seti olduğunu söyleyebiliriz. Zira bu yonga seti tabletin performansını önemli derecede etkileyebilir.

Acer Iconia Tab 10’un fiyatı ve çıkış tarihi ise henüz netleşmiş değil.