HTC VR tecrübesini telefonlara engtere edecek

htc vr

Hali hazırda VR sektörünün önde gelen isimlerinden biri olan HTC, bu tecrübesini akıllı telefonlara entegre ederek farklı bir pazar ortaya çıkarmayı planlıyor. İşte konu hakkındaki detaylar.

Teknoloji sektörünün önemli isimlerinden biri olan HTC, birkaç yıla kadar gelirlerinin büyük bir bölümünü ürettiği akıllı telefonlar sayesinde kazanıyordu. Fakat son birkaç yıldır işler pek de yolunda gitmedi. HTC tarafından üretilen üst segment modeller çok fazla talep görmeyince, Tayvanlı şirket farklı sektörlere yönelmek zorunda kaldı.

Sanal gerçeklik tarafında Valve ile işbirliğine giden HTC, VR tarafına önemli işler başardı. Vive ismini verdiği VR gözlüğüyle PC tarafında Oculus Rift ile rekabete giren HTC, hatırı sayılır bir kullanıcı kitlesine erişmeyi de başardı.

HTC VR tarafında farklı işlere imza atacak

Görünen o ki Tayvanlı üretici, VR tarafında edindiği bu tecrübeyi, önümüzdeki dönemde akıllı telefonlara aktarmak istiyor.

Şirketin önde gelen isimlerinden biri olan Darren Chen, geçtiğimiz günlerde HTC’nin gelecek planlarına dair bazı açıklamalarda bulundu.

Chen önümüzdeki yıllarda HTC’nin daha fazla orta segment akıllı telefon üreteceğini çünkü genel kullanıcı kitlesinin orta seviyede yoğunlaştığını söyledi. Ayrıca 5G ve VR teknolojilerini de 2020’den itibaren akıllı telefonlara entegre edeceklerini söyleyen Chen, kullanıcılara farklı tecrübeler yaşatacaklarını belirtti.

Google Pixel 4 tanıtım tarihi açıklandı!