HTC fabrikasını satıyor!

htc fabrikasini satiyor

HTC’den kötü haber geldi. İstediği karlılığa bir türlü ulaşamayan firma Şanghay fabrikasını satmayı düşünüyor. Tayvan’lı üreticinin durumu önümüzdeki aylarda netleşecek ancak durumun vahim göründüğünü söyleyebiliriz.

htc-fabrikasini-satiyor

Akıllı telefon sektörüne Çin’li üreticilerin girmesi ve Apple’ın pazar payını artırmaya devam etmesi gibi sebeplerden dolayı, üreticiler büyük zorluklar yaşıyor. Samsung, Lenovo, Sony gibi devler işten çıkarmalar yaparken, daha küçük ölçekli bir firma olan HTC’den üzücü bir haber geldi. Şanghay’daki 146 bin metrekarelik fabrikasını satacağı haberi açıkcası bizi üzdü. Tayvan merkezli NextMagazine tarafından ortaya çıkarılan bu durum, henüz resmi ağızlardan doğrulanmadı ancak firmanın gidişatına baktığımızda olası bir durum olarak karşımıza çıkıyor.

2009 yılında kurulan Şanghay fabrikası HTC’ye 35 milyon dolara mal olmuştu. Firma, sektörde istediği başarıyı elde edemeyince böyle bir küçülme kararına gidiyor şeklinde düşünülebilir. Bu satış işleminin en önemli sebebi maliyetleri düşürmek. Kimi firmalar personelini işten çıkararak ekonomik darboğazlara dayanmayı tercih ediyor. HTC’nin bu kararı, sorunun büyüklüğüne işaret ediyor. Firmanın bu fabrika dışında Çin ve Tayvan’da olmak üzere 2 üretim tesisi daha var.

146 bin metrekarelik üretim tesisini Çin’li yerel bir elektronik şirketinin satın alacağı söyleniyor. Görüşmelerin şuan basından gizli bir şekilde yürütüldüğü iddiaları var. 250-300 milyon dolarlık 2015 zararını bu şekilde hafifletmeyi uman HTC için önümüzdeki haftalarda düzenlenecek olan IFA 2015 son şans olabilir.

Apple Watch hacklendi!