PlayStation 5 için üzücü haber!

PlayStation 5 fiyatı

Gelen bilgilere göre, PlayStation 5 geriye uyumluluk konusunda rakibinin gerisinde kalacak. PS5 sadece geriye uyumlulukta PS4 oyunlarını destekleyecek.

Sony, geçtiğimiz ay Wired’a verdiği röportaj ile PS5’in tüm özelliklerini duyurmuştu. Açıklamlara göre; PlayStation 5, 8 çekirdekli AMD Ryzen 7nm Zen 2 işlemci, Raytracing destekli Radeon Navi tabanlı grafik birimi, 8K çözünürlük desteği ve SSD ile gelecekti. Bu özelliklere ek olarak PS5’in geriye uyumluluğu destekleyeceği söylenmişti.

PlayStation 5 geriye uyumluluk konusunda rakibinin gerisinde kalacak!

Xbox One’ın Xbox 360 oyunlarını başarılı bir şekilde oynatması, rakibine karşı büyük bir koz elde etmesini sağlamıştı. Şimdi de Sony de bu yola başvurmaya hazırlanıyorken, bugün kötü bir haber geldi. Bildiğiniz gibi Sony, PS3 zamanında farklı bir mimari kullanmış ve bu mimari yüzünden PS4’e geriye uyumluluk özelliği gelememişti.

Nisan ayında PlayStation Store’dan en çok indirilen oyunlar!

Gelen bilgilere göre; PS5 de maalesef ki PS3’ün mimarisinden dolayı geriye uyumluluk kapsamını sadece PS4’e kadar çekebilecek. PS4 ile benzer bir mimariye sahip olacak olan PS5’in gücünü kanıtlamak için PS4 oyunlarında kenar yumuşatma uygulayacağını düşünüyoruz.

playstation 5