Yahoo Çin’den Çekilme Kararı Aldı

Yahooda Tek Kullanimlik Sifre

Çin hükümeti tarafından uygulanan sıkı yaptırımlardan usanan firmalar arasına katılan Yahoo, Çin’deki ofisini kapatarak ülkeden ayrılma kararı aldı.

Uygulanmakta olan sıkı yaptırımlar nedeniyle yabancı firmalar için son derece sıkıntılı bir pazar haline gelen Çin devasa nüfusu sayesinde firmaların odağında kalmaya devam ediyor olsa da, bu zorlu pazarda daha fazla direnme gereği yörmeyen firamların sayısı her geçen gün artıyor. Çin’deki ofislerini kapatıp ülkeden çekilme kararı alan firmalara son katılan isim ise Amerikalı internet devi Yahoo oldu.

Yahoo_DG

Konuyla ilgili olarak yerel basına konuşan Çinli yetkililer, Yahoo tarafından alınan bu çekilme kararını firmanın ülkedeki ofislerini açık tutma maliyetini çok fazla bulmasına bağlamış olsa da, internet devinin bu kararında Çin hükümetiyle yaşadığı sorunların etkili olduğu söyleniyor. Çin’deki ofisini kapatması sonrası 350 çalışanının işine son veren Yahoo’nun bu bölgedeki ofislerini kapatma kararı ilk bakışta şaşırtıcı olsa da, firmanın 2013 yılında beri hizmetlerini Çin’de sunmadığı göz önüne alındığında bu karar oldukça yerinde bir hamle olarak değerlendiriliyor.

Çin hükümeti ve Yahoo arasındaki anlaşmazlıklar ilk olarak 2013 yılında ortaya çıkmış ve hükümetin firmadan kaynak kodlarını istemesi ve belirli aralıklarla denetimlere tabi tutulmalarını şart koşması iki taraf arasındaki gerilimi daha da arttırmıştı.

HTC Yönetiminde Değişikliğe Gidiliyor