Sahte Batarya Galaxy S4’ü Patlattı !

164742 galaksy 1

Bir gece yarısı yanık kokusu ve patlama sesiyle uyanan genç kız Galaxy S4’ünün patladığını gördü.

13 yaşında olan  Ariel Tolfree gece uyurken bir anda bir patlama sesi ve yanık kokusuyla uyandı. Yastığının altına koyduğu Samsung Galaxy S4’ünün patlayıp alev aldığını gören genç hemen ailesine haber verdi. Amerika’nın Teksas eyaletinde yaşanan olayın nedeni olarak ise sahte batarya ön plana çıkıyor. Gece yarısı akıllı telefonunun patlamasıyla uyanan genç kızın sağlık durumu ise gayet iyi.

 

 

Patlayan ve yanan cihaz beyaz bir Galaxy S4. Patlamanın ardından cihaz kullanılmaz hale geldi. Yatakta oluşan yanık ve deliklerde yatağı kullanılmaz duruma getirdi.

Bu noktada dikkat çekici olan ise cihazın sahte batarya nedeniyle patlamış olması. Hayatımızın her anında hatta uyurken bile yanı başımızdan ayırmadığımız akıllı telefonlarımıza bilmediğimiz kaynaklardan aldığımız parçalar büyük zararlar verebiliyor. Hele ki batarya akıllı telefonlarımızın güç kaynağı olmasından dolayı hayati önem taşıyor.

Özellikle yedek parça alırken üç kuruş daha ucuza getirme düşüncesi ile satın aldığınız güvenilmez ve dayanıksız materyaller daha büyük ve tamiri olmayan zararlara yol açabilir. Bu doğrultuda her zaman için güvendiğiniz kaynaklardan ve orijinal parça almak en doğrusu olacaktır.

Dünya çapında en çok akıllı telefon satan şirketlerden biri olan Samsung ise bu haberin üzerinde bir hayli duruyor. Patlama her ne kadar sahte bataryadan kaynaklanıyor gibi gözükse de bu haberlerin çoğalmasıyla ortaya çıkabilecek bir itibar kaybının önüne geçmek isteyen Güney Koreli şirket olayı tüm ayrıntılarıyla araştırıyor. Hatta Samsung Galaxy S4’ü patlayan ve yatağı yanan genç kıza yeni bir telefon,yatak ve yastık hediye etmeyi önerdi.

Windows Phone İçin BBM Haftaya Yayınlanacak