Honda, elektrikli araçlara 40 milyar dolar yatırım yapacak

Honda, elektrikli araçlara 40 milyar dolar yatırım yapacak

Geçen yıl Honda, 2040 yılına kadar tüm otomobil satışlarını elektrikli ve yakıt hücreli araçlara kaydırmayı planladığını açıkladı. İşte tüm detaylar.

Gazla çalışan otomobillerin kullanımdan kaldırılmasını mümkün kılmak için, müşterilerin seçebileceği çok çeşitli sıfır emisyonlu araçlar piyasaya sürmesi gerekiyor. Honda şimdi, önümüzdeki 10 yıl boyunca elektrifikasyon çabalarına 5 trilyon yen veya yaklaşık 40 milyar dolar harcadığını açıkladı.

Honda, elektrikli araçlara 40 milyar dolar yatırım yapacak

Canlı bir açıklamada şirket, 2030 yılına kadar yılda 2 milyon araç üretim hacmine sahip 30 EV modelini piyasaya sürmeyi planladığını söyledi. Hedef, elektrikli araçların on yılın sonuna kadar filosunun yüzde 40’ını oluşturması. TechCrunch’ın bildirdiği gibi Honda, 2024 yılına kadar yaklaşık 8.000 $’a mal olan ultra ucuz bir mini EV modelini tanıtarak Japonya’da büyük başarı elde etmeyi planlıyor. Ayrıca Kuzey’de GM ile birlikte geliştirilen Prologue ve Acura elektrikli araçlarını piyasaya sürecek. Aynı yıl Amerika Nisan ayının başlarında Honda ve GM, küresel bir mimariye ve GM’nin Ultium pil teknolojisine dayalı bir dizi uygun fiyatlı EV’yi birlikte geliştirmek için birlikte çalıştıklarını duyurdular.

Ancak Honda’nın GM’yi içermeyen planları var ve 40 milyar dolarlık bütçesinin bir kısmını kendi elektrifikasyon platformunu geliştirmek için kullanıyor. Şirket pil üretimi için diğer şirketlerle takım kurma olasılığını da araştırıyor. Ayrıca, 2024 yılına çeşitli konularda 43 milyar yen (343 milyon $) yatırım yapıyor.

Şirket CEO’su Toshihiro Mibe, elektrifikasyon çabalarının büyük bir bölümünün, şu anda dünyanın en büyük elektrikli otomobil pazarı olan Çin’de sağlam bir varlığa sahip olmasını sağlamak olduğunu da yineledi. Şirketin geçmişte duyurduğu gibi Mibe, Honda’nın 2027 yılına kadar e:N Serisi markası altında Çin’de 10 yeni model piyasaya süreceğini söyledi. Şirket ayrıca ülke için elektrikli araçlarını üretmek için Guagzhou ve Wuhan’da tesisler kuracak.

Kamera teknolojisi yeniden şekilleniyor: 3 boyutlu görüntüleme