Dyson, 2020 yılına Kadar Elektrikli Otomobil Üretmeyi Planlıyor

Dyson 2020 yılına Kadar Elektrikli Otomobil Üretmeyi Planlıyor 1

İngiliz teknoloji şirketi Dyson, elektrikli otomobil işine el atmaya karar verdi ve 2 milyar Euro’ya mâl olacak araştırma-geliştirme projesini başlattı.

Şirketin CEO’su Sir James Dyson, ekibiyle iki yıldan uzun süredir büyük bir gizlilikle tamamen elektrikli bir araç projesi üzerinde çalıştığını  bir e-posta ile tüm çalışanlarına anlattı. James Dyson yazdığı e-postada küresel sorunların başında gelen hava kirliliğine ilişkin bir çözüm olacak bu aracın ilk modelinin 2020 yılına kadar yollara çıkacağını da belirtmiş.

Dört yüz mühendis, şirketin Malmesbury‘deki yerleşiminde proje üzerinde çalışmaya devam ediyor ve Dyson ekibi genişletmek için oldukça seçici davranıyor. Dyson İngiltere’de yaklaşık 3,500 çalışanı istihdam ediyor ve bu rakamın önümüzdeki dört ya da beş yılda yaklaşık iki katına çıkması bekleniyor.

Şirket, araçlara güç sağlayacak katı pil teknolojisi geliştirmek için 2 milyar Euro harcama taahhüdü verdi.

Şirketin CEO’su yaptığı basın açıklamasında ” Nihayet tüm teknolojilerimizi bir araya getirme fırsatı bulduk. Otomobil hakkındaki ayrıntıları korumadaki titizliğimizin nedeni ise çok açık. Otomotiv endüstrisinde sürekli gelişen yeni teknolojilerle rekabet etmek çok zor ve aracımızın özelliklerini gizli tutmak için elimizden gelen her şeyi yaptık ve yapıyoruz.

Birçok mevcut otomotiv şirketi de elektrikli araçlara doğru hareket ediyor. Yine İngiltere merkezli Jaguar Land Rover, bu ayın başlarında 2020‘den itibaren tüm modellerinin elektrikli ve hybrid olacağını açıkladı.