Kamera teknolojisi yeniden şekilleniyor: 3 boyutlu görüntüleme

Kamera teknolojisi yeniden

Kamera teknolojisi yeniden şekillenerek önemli bir konuma geldi. Birçok kişi akıllı telefon alırken kameralara büyük bir özen gösteriyor.

Teknolojinin ilerlemesi ile birlikte akıllı telefonlar artık hayatın kesin bir parçası oldu. Normalde telefonlar sadece konuşmak için tercih ediliyordu. Şimdi ise daha çok fotoğraf çekmek ve video kaydı almak gibi işlevler için tercih ediliyor.

Hem gündelik hayatta hem de iş hayatında akıllı telefonların yeri artık vazgeçilmez noktaya ulaştı. Fakat esas önemli olan yeni teknolojiler ile kameraların özelliklerinin artırılmasıydı. Yapılan bazı yeni araştırmalar ile birlikte akıllı telefon kameralarının 3 boyutlu çekim yapabilme özelliği kazanabileceği açıklandı.

Kamera teknolojisi yeniden güç kazanıyor

Stanford Üniversitesi tarafından yapılan araştırmalarda standart görüntü sensörlerinin ışığı 3D şeklinde görmesinin sağlanabileceği ortaya çıktı. Yeni teknoloji ile birlikte kameralar nesnelere olan mesafeyi çok daha hızlı bir şekilde ölçebilecek. Bu sayede akıllı telefonlar üç boyutlu görüntüleme teknolojisini kullanabilecek.

 Kamera teknolojisi yeniden

Lidar olarak bilinen bu yeni teknoloji ışık tespiti ve uzaklık tayini gerçekleştiriyor. Daha basit bir tabirle ifade edecek olursak lazer ışığını kullanarak nesnelerin ölçüm aleti ile uzaklığının tespit edilmesi diyebiliriz. Bu uzaklık ve nesne tespiti ile birlikte üç boyutlu görüntüler elde edilebiliyor. Böylece kameralar üç boyutlu çekim yapma özelliği kazanıyor.

Kamera teknolojisi yeniden şekillenerek bu özelliği aldı. Şimdilik iPhone 13 Pro ve iPhone 13 Pro Max modellerinde Lidar teknolojileri kullanılıyor. Fakat Apple tarafından kullanılan bu teknoloji biraz daha pahalı. Araştırmacılar bu teknolojinin çok daha uygun fiyatlarla kullanıcılara sunulabileceğini gösterdi.

Çip krizi telefon kameralarını da vurdu!

3D kameraya sahip akıllı telefonların çok daha güvenli olabileceği açıklandı. Spor, fitness ve sağlık gibi alanlarda yeni teknoloji kullanılabilir. Peki siz üç boyutlu görüntüleme hakkında ne düşünüyorsunuz? Konu ile ilgili fikirlerinizi yorumlar bölümünden bizlerle paylaşabilirsiniz.