Nokia 6.1 ve 6.1 Plus Android Pie güncellemesi bu ay geliyor!

nokia 6.1 pie

HMD Global tüm modellerini Android 9.0 Pie’a güncelleme sözünü yavaş yavaş yerine getiriyor. Şirketin bu ay ki takviminde Nokia 6.1 ve 6.1 Plus modelleri yer alıyor.

Google, Android 9.0 Pie sürümünü yayınlayalı oldukça uzun bir süre geçti. Bu süreye rağmen hali hazırda satışta olup da Android Pie kullanan telefon sayısı, bir eldeki parmak sayısını geçmiyor.

Keza geçtiğimiz günlerde yayınlanan Android kullanım oranları raporunda, Android Pie’a yer verilmemişti. Malum, Android işletim sistemini kullanan akıllı telefon üreticileri, nedense güncellemeler konusunda pek de aceleci davranmıyorlar.

Neyse ki müşterilerini önemseyip, satışta olan cihazlarını Android Pie’a güncellemek için aceleci davranan üreticiler de mevcut. Nitekim HMD Global’de bunlardan biri.

Nokia 6.1 ve 6.1 Plus için Android Pie geliyor

Finli üretici, Android 9 Pie yayınlandığında, satışta olan tüm modellerine bu güncellemeyi dağıtacağına dair söz vermişti. Aradan geçen süre zarfında HMD Global bazı modelleri için Android Pie güncellemesini yayınladı. Şimdi ise sırada Nokia 6.1 ve 6.1 Plus modelleri bulunuyor.

HMD Global tarafından yapılan açıklamaya göre Ekim ayında Nokia 6.1 ve 6.1 Plus modelleri Android Pie’a yükseltilecek. Önümüzdeki ay ise Nokia 8 ve Nokia 8 Sirocco modelleri Android Pie güncellemesini alacak.

nokia 6.1

HMD Global’in tüm modelleri için düzenli bir şekilde Android Pie güncellemesini yayınlaması ciddi anlamda diğer üreticilere de ders olması gereken bir durum.

5 kameralı Nokia PureView geliyor