Herbert Diess, SEAT’a güveniyor!

Herbert Diess

Volkswagen Group CEO’su Herbert Diess geçtiğimiz gün yaptığı açıklamada İspanyol alt birimi SEAT’a hala güvendiğini açıkladı. İşte detaylar.

VW Group alt kuruluşlarından SEAT, uzun yıllardır Avrupa pazarında Fiat Chrysler Automobiles’e ait olan Alfa Romeo ile rekabet etmeye çalışıyor. Ancak otomobil tutkunları arasında bir efsaneye dönüşen İtalyan Alfa Romeo, çok özel bir kullanıcı kitlesine sahip. Motor sporlarında da birçok başarıya imza atan İtalyan marka, tam anlamıyla bir performans markası. Hatta İtalyan lüks spor otomobil üreticisi Ferrari’nin kurucusu Enzo Ferrari‘nin bile bir Alfa Romeo hayranı olduğu biliniyor.

SEAT ise uzun yıllardır Avrupa’da kendisine Alfa Romeo’yu rakip olarak görüyor. Hatta VW Group’un efsane CEO’su Ferdinand Piech sonu olmayan bu rekabetten sıkıldı ve bir dönem Alfa Romeo’yu FCA Group’tan satın almaya çalıştı. Ancak FCA Group CEO’su Sergio Marchionne, “Ben Fiat Chrysler Automobiles’in CEO’su olduğum sürece Bay Piech Alfa Romeo’ya asla sahip olamayacak” diyerek bu konudaki tavrını çok net bir biçimde ortaya koydu.

VW Group CEO’su Herbert Diess, mütevazi bir İspanyol markası olan SEAT’ın Alfa Romeo ile rekabet edebileceğine inanıyor.

Diess, şimdilerde İspanyol markası SEAT’a yeniden odaklanmaya karar verdi. SEAT’ın genç bir kullanıcı kitlesine hitap ettiğine inanan Diess, “Bugün, SEAT çok daha iyi bir ürün yelpazesine sahip. Bu markanın çok daha fazla bir potansiyele sahip olduğuna inanıyorum” dedi. SEAT’ın Avrupa’daki genç kullanıcılar tarafından Alfa Romeo’dan çok daha iyi bilindiğini düşünen Diess, SEAT’ı çağımız için harika bir marka olarak nitelendirdi.

Volkswagen AG, yüz binlerce VW ve SEAT otomobili geri çağırdı!

Herbert Diess