Volkswagen Group kendi pilini kendi üretecek!

Volkswagen Group

Bünyesinde Audi, Seat, Porsche, Skoda ve Lamborghini gibi birçok markayı barındıran Alman otomotiv devi Volkswagen Group, geçtiğimiz gün elektrikli otomobillerin geleceğinde kilit rol oynayacağına inanılan katı hal pilleri hakkında açıklama yaptı. İşte detaylar.

Yılın ilk yarısının geride kalmasıyla birlikte ikinci çeyrek sonuçlarını açıklayan Volkswagen Group CEO’su Herbert Diess, geçtiğimiz Çarşamba günü yaptığı bir başka açıklamada elektrikli otomobillerin geleceği konumundaki katı hal pilleri konusuna değindi. 2024 veya en geç 2025 yılında markanın kendi katı hal pillerinde seri üretime geçeceğini açıklayan Diess, uzun vadede Asya’daki üreticilere bağımlı olmanın doğru olmadığını belirtti.

Volkswagen Group’un ilk katı hal üretim fabrikası büyük ihtimal Almanya’ya kurulacak!

Hali hazırda Avrupa’daki otomotiv devlerinin lityum-iyon pil ihtiyacını Çin merkezli teknoloji şirketi Contemporary Amperex Technology (CATL), karşılıyor. Bu alanda uzmanlaşmış CATL, şimdilerde Avrupa’lı otomotiv devlerinin pil ihtiyacını yerinde karşılamak için Avrupa’da bir pil üretim tesisi açmayı planlıyor.

Öte yandan BMW de CATL ile yakın bir işbirliği içerisinde. Görünen o ki elektrikli otomobiller, otomobil endüstrisinin geleceğinde büyük rol oynayacak. Sektör, elektrikli güç aktarma organlarına kaydıkça pil ve batarya pazarındaki rekabet ortamı da giderek kızışıyor. Uzmanların tahminlerine göre Avrupa’daki pil piyasası 2025 yılına kadar 250 milyar avro satış hacmine ulaşacak. Bu oldukça ciddi bir rakam. Tabii tüm bunları bekleyerek göreceğiz.

Volkswagen pil teknolojilerine dev yatırım gerçekleştirdi!

Volkswagen Group