Haziran ayında gösterime girecek yerli filmler

yerli filmler

#İŞBİRLİĞİ

Yaz aylarının gelmesiyle birlikte beyaz perdedeki hareketlilik de artmış durumda. Peki önümüzdeki ay hangi yerli filmler vizyona girecek? Bu sorunun yanıtını haberimizde bulabilirsiniz.

Son yıllarda Türk sineması önemli bir yol kat etti. Her önüne gelenin komedi tarzında bir film çekmeye çalıştığını yok sayacak olursak, Türk sineması adına herşeyin olumlu bir şekilde seyrettiğini söyleyebiliriz.

Özellikle son birkaç senedir çekilen film sayısında önemli bir artış var. Elbette vizyona giren tüm yerli filmler başarılı olamıyor. Keza her ay en az 5 – 6 yeni yerli film vizyona giriyor. Elbette sanat filmlerinin yeri ayrı. Zaten bu filmlerin gişede başarı gibi bir gayesi yok. Fakat para kazanmak için çekilen yerli filmler de genel olarak tutmuyor. Bu duruma en yakın örnek kısa süre önce vizyona giren “3  vakte kadar” isimli film. Sosyal medya fenomeni Köksal Baba’nın da rol aldığı yapım, ilk 3 gün içerisinde sadece 1 kişi tarafından izlenildi.

Aslında bu durum her önüne gelenin film yapmaması için de bariz bir gösterge. Keza son dönemde YouTuber olarak tanınan kitlenin film yapma merakı yüzünden Türk sineması çöplükten farksız bir konuma ulaştı. Bu kadar çöpün arasında gerçekten kaliteli işleri arayıp, bulmak, çıkarmak biz izleyicilere kalıyor.

Yerli filmler tekrardan vizyonda

Gelelim asıl konumuza. Yani Haziran ayında gösterime girecek olan yerli filmlere. Haziran’da 9 yeni film vizyona girecek. Bazı yerli filmler ise tekrardan vizyona girecek. Tekrardan gösterime girecek olan yerli filmler arasında Cebimdeki Yabancı, Ayla, Acı Tatlı Ekşi, Düş Kırgınları, Sen Kiminle Dans Ediyorsun? ve Düğüm Salonu gibi yapımlar yer alıyor.

Ahlat Ağacı

Yönetmen: Nuri Bilge Ceylan
Oyuncular: Murat Cemcir, Hazar Ergüçlü, Bennu Yıldırımlar
Gösterim Tarihi: 1 Haziran