Türkiye Drone Şampiyonası heyecanlı başladı

drone yarislari basliyor

Türkiye Drone Şampiyonası, Mersin’de yoğun bir heyecanla başladı. Dünyanın gelişen en büyük teknolojilerinden olan Dronelar, artık yarışlarda da kullanılıyor.

Google gibi şirketler, teslimat hizmetlerinde bile droneların kullanılabileceğini gösterdi. Amazon ve diğer bağlı kuruluşlar, Google ile bu konuda rekabete başladılar bile. Kısa bir zaman önce Afrika yardımlarının bile dronelar aracılığıyla yapılabileceği kanıtlanmıştı. Türkiye, bu yarışta geri planda kalmak istemedi ve çalışmalarına hız kazandırdı.

Türkiye Drone Şampiyonası 32 katılımcıyla başladı

Türkiye’nin döt bir yanından gelen ve drone konusunda uzun bir zmandır çalışan 32 kişi, kıyasıya rekabetin içerisine girdi. Her ne kadar hız önemli olsa bile, manevra kabiliyeti de son derece önemliydi. Yarışmaya katılan droneların, hiçbir engele çarpmadan parkuru tamamlamaları gerekiyordu.

drone yarisi

Anamurium Antik Kenti’nde düzenlenecek olan yarışlarda, ilk etabı geçenler ikinci etap için hak kazanmış olacak. Yarışmadan elenenler ise bir sonraki tura katılmayacak. Kullanıcının kumanda yeteneğine dayalı olarak geliştirilen drone araçları, genel olarak orta segmentteydi. TEKNOFEST İstanbul Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali kapsamında düzenlenen Türkiye Drone Şampiyonası bundan sonra her yıl tekrar edilecek.

Geleceğin en büyük teknolojilerinden olan drone, neredeyse her alanda kullanılabiliyor. Bu nedenle, geleceği inşa etmek isteyen kimse bu teknolojiden vazgeçmeyecektir. Sizce bu tarz yarışlar drone teknolojisine katkıda bulunabilecek mi? Düşüncelerinizi yorumlar bölümünden bizlere aktarabilirsiniz.

PTT drone ile kargo teslim edecek!