Kinect Sınır Bekçisi Oldu

kinectön

Teknoloji ve oyun tutkunu Güney Kore, iç savaşa yaratıcı bir çözüm buldu. Microsoft’un oyuncular için çıkardığı Kinect adlı ürünü, Kuzey Kore ve Güney Kore arasındaki gerginliğe çare oldu.

Filmlerde kullanılan hareket yakalama teknolojisiyle çalışan Kinect, Güney Kore sınırında askerlere yardım ediyor. Jae Kwon Ko adlı yazılımcı tarafından geliştirilen özel sistemle Kinect, sınırdan geçenleri tespit ediyor. Güney Kore, Kinect’i kullanarak sınır güvenliğini sağlamlaştırırken nöbetçi asker sayısını azalttı. Kinect, sınırdan geçen insan tespit edince askerleri uyarıyor.

kinect

Askerlerde Kinect’in güvenlik ihlali sinyali verdiği yere gidip olaya el koyuyor. Jae Kwon Ko’nin yazılımı insan ve hayvan arasındaki farkı da ayırabiliyor. Böylece askerler, sınırdan geçen hayvanlar yüzünden panik olmuyor. Ko yaptığı açıklamada sistemi daha çok geliştireceğini söyledi. Bir sonraki yazılımla Kinect, sınırdan geçenlerin kalp atışlarını ve ısılarını da algılayacak.

Oyuncuların, Xbox 360 ve Xbox One’da savaş için kullandığı Kinect gerçek hayatta askerlerin işini hafifletti. Yeni yazılımla, sınırdan kaçak geçiş için çözüm bulanlar kalp atışları ve ısıları sayesinde tespit edilecek. Daha önce Kinect’i doktorlar ameliyatlarda yardımcı olarak kullanmıştı. Robotlarla yapılan ameliyatlarda daha hassas davranmak isteyen doktorlar, kontrol çubuğu yerine Kinect’ten faydalanarak cerrahi incelikte operasyonlar düzenlenmişti.

Playstation Now Görüntülendi!