Hawaii, Nükleer Saldırıya Hazırlanıyor!

Hawaii Nükleer Saldırıya Hazırlanıyor

Kuzey Kore’den gelen yeni tehditler sonrasında Hawaii adalarında erken uyarı sirenleri sık sık çalmaya başladı. Son birkaç aydır eyalet yetkilileri Kuzey Kore’den atılabilecek bir nükleer füze için TV kanallarında bilgilendirici reklamlar yayınlıyor. Ayrıca ada sakinleri olası bir tehlike için eğitim görüyor ve sık sık toplantılara katılıyor.

Kuzey Kore’nin son testinden sonra bazı uzmanlar olası bir nükleer saldırının ilk hedefinin Hawaii adaları olacağını tahmin ediyorlar.

Uzmanlık alanı nükleer silahlar olaln profesör Alex Wellerstein, “ Hawaii, Kuzey Kore’ye çok yakın yani yaklaşık 4.600 mil uzaklıkta. Bu yüzden pratik açıdan saldırıların ilk hedefi olabilir” dedi.

Adadaki alarm sistemleri tsunami uyarılarından sonra ilk defa farklı bir tehlike için çalıyor. 2018 başı itibariyle her ayın ilk iş günü sirenlerin çalmasıyla tatbikatlar yapılacak. Yetkililer, Kuzey Kore’den Hawaii’ye atılacak bir kıtalar arası balistik füzeyi (ICBM) 13 dakika önce haber verecekler. Adada yaşayan herkesin cep telefonlarına acil kısa mesajlar gelecek, TV ve radyo yayınları ile anons yapılacak.

Böyle bir durumda adadaki herkese iki hafta boyunca yetecek gıda ve tıbbi malzeme stoklandı.

Hawaii Acil Durum Yönetim Kurumu yöneticisi Vern Miyagi, “Kuzey Kore’den gelen bu tehditleri ve füze testlerini görmezden gelemeyiz” dedi. Bazı uzmanlar ise, Kuzey Kore’nin olası bir saldırısında ilk hedefin ABD donanmasındaki Pasifik Filosu’nun merkezi olan Pearl Harbor’ı vuracağını öngörüyor. Burası yıllardır stratejik bir öneme sahip. Çünkü İkinci Dünya Savaşı sırasında 7 Aralık 1941’de Japon hava kuvvetleri Pearl Harbour’da demirli olan ABD donanmasına başarılı bir saldırı düzenlemişti.

Geely, Daimler’den Hisse Almayı Planlıyor


Yorumlar kapatıldı.