Kuzey Kore hacking ile 2 milyar dolar çaldı

Kuzey Kore hacking

Kuzey Kore hacking yönetmi ile pahalı nükleer silah programını finanse ediyor olabilir mi? Birleşmiş Milletler’e göre evet.

Nükleer silahlar para istiyor

Kuzey Kore’nin dünyadan sakladığı nükleer silah programını soruşturan Birleşmiş Milletler müfettişlerine göre, ülke desteklediği hacker grupları ile batı şirketlerinden para çalıyor.

17 ülkede düzenlenen 35 yüksek profilli hacking olayını araştıran Birleşmiş Milletler bu saldırıların arasında Kuzey Kore’yi buldu. Çalınan paraların ise Kuzey Kore devletinin kasasına gittiğini tespit ettiler. Birleşmiş Milletler’in tahminine göre, Kuzey Kore şimdiye dek 2 milyar dolar çalarak bu parayı nükleer silah programına aktardı.

Hackerlar gelir elde edebilmek için yüksek profilli finans kurumlarına ve şirketlere saldırarak yüksek fidyeler elde ediyorlar. Bu saldırılar Kuzey Kore devletinin koruması altında gerçekleştiği için saldırganlara ulaşmak ve yakalamak da mümkün olmuyor.

Saldırlardan 10 tanesinin ise, Kuzey Kore’nin “baş düşman” olarak ilan ettiği Güney Kore’ye karşı düzenlenmiş olması da şüpheleri doğruluyor.

Bilimsel araştırmalar en güvenli yolculukların sırrını çözdü