Samson Switchblade Uçan Otomobil 2018 Lansmanı İçin Hazırlanıyor

Uçan taksiler gerçek oluyor

ABD merkezli teknoloji şirketi Samson, Çarşamba günü yapılan basın açıklamasında, “Eğer her şey yolunda giderse dünyanın ilk uçan spor otomobili Switchblade, 2018 ilkbaharda yapılacak lansman ile birlikte piyasaya sürülecek” dedi.

Üç tekerlekli Switchblade, geleneksel tek motorlu hafif uçaklara benziyor ve dikey iniş-kalkış yapamıyor.

Maksimum 13.000 fit yüksekte uçabilen Switchblade’in ulaşabileceği en yüksek hız 320 km/s. İki kapılı, üç tekerlekli, iki kişilik olan uçan otomobil standart bir Mercedes-Benz S-serisi ile aynı büyüklükte. 5.1 metre uzunluğa, 1.8 metre genişliğe ve 26 metre kanat açıklığına sahip. Geniş kanat açıklığı standart bir caddeden kalkmak için hiç de uygun değil. 794 kg kalkış ağırlığına sahip otomobil, 335 metre mesafede kalkış 488 metrede ise iniş yapabiliyor.

1.6 litrelik V4 benzinli motoru 190 beygir gücünde ve otomatik 5 vitesli şanzıman ile desteklenmiş. Switchblade, 113 litrelik yakıt deposu ile yakıt ikmali yapmadan 725 km yol gidebilecek. Switchblade üç farklı model ile piyasaya çıkacak ; soğuk iklimler için Snowbird, kötü iniş koşulları için Trek ve her iki özelliğe de barındıran Aurora.

Karada kullanım için standart bir otomobil ehliyet yeterli ancak onu uçurmak için 60 saatlik bir eğitim gerektiren pilot lisansı gerekiyor. Switchblade, donanım olarak; aracın tamamını taşıyabilen bir paraşüt, geri vites kamerası, deri koltuklar, birinci sınıf ses sistemi, dijital gösterge ekranına sahip. Bagaj alanı ise 23 kilogram civarında.

Switchblade’ın fiyatının 90.000 avro civarında olması bekleniyor ancak buna ek olarak 15.000 avro değerindeki Samson Build Assistance opsiyonuda mevcut.

Geely, Daimler’den Hisse Almayı Planlıyor