Amazon çizgi filmlerinin bir kısmı Kuzey Kore’den çıkmış olabilir

Amazon çizgi filmlerinin bir kısmı Kuzey Kore'den çıkmış olabilir

Kuzey Koreli animatörler Amazon Prime Video, Max ve diğer yayın hizmetleri için popüler çizgi filmlerin oluşturulmasına yardımcı olmuş olabilir. İşte tüm detaylar.

Wired’ın haberine göre, Washington merkezli 38 North projesinden araştırmacılar, Kuzey Kore IP adresinde binlerce animasyon dosyası içeren,  bir bulut sunucusu keşfetti. ABD yaptırımları, insan hakları ihlalleri ve nükleer silah programının ilerlemesi nedeniyle Kuzey Kore kuruluşlarıyla ticari faaliyetler yasak. Ancak keşfedilen sunucularda Kuzey Kore’den çıkmış olabileceğine inanılan animasyonlar mevcut. Amazon animasyonları da bu bulutlarda karşımıza çıktı.

Amazon çizgi filmlerinin bir kısmı Kuzey Kore'den çıkmış olabilir

Sunucu, istenen değişikliklerin yanı sıra animasyonlar, videolar ve notlar içeriyordu. Bazı görseller popüler Prime Video süper kahraman dizisi Invincible’dan, bazıları ise yakında çıkacak olan Max çocuk animesi Iyanu: Child of Wonder’dan alınmış görünüyor. Kısmen Google’ın sahibi olduğu güvenlik firması Mandiant tarafından analiz edilen veriler, Kuzey Kore’nin yaptırımlardan nasıl kaçabileceğine dair bir fikir sundu.

Araştırmacılar, sunucuya gelen bağlantıları analiz edebildiler ve üç Çin şehrinden gelen erişimi fark ettiler; bu da bir çeşit paravan şirkete işaret etti. Raporda, “Her üç şehrin de Kuzey Kore tarafından işletilen birçok işletmeye sahip olduğu ve Kuzey Kore’nin yurt dışında yaşayan BT çalışanlarının ana merkezleri olduğu biliniyor” ifadesine yer veriliyor.  Kuzey Kore bağlantısı çıksa da yetkililer Max’in, Amazon’un veya herhangi bir bağlı kuruluşun Kuzey Koreli animatörler tarafından yürütüldüğünü gösteren hiçbir şey olmadığını iddia ediyor.

EFI Automotive Robot Şarj Cihazı ile Elektrikli Araç Sahiplerinin Konforunu Artıracak!