iPhone 14 ‘tam bir yeniden tasarım’ ile gelecek

iPhone 14 'tam bir yeniden tasarım' ile gelecek

iPhone 13 daha yeni çıktı ancak iPhone 14 hakkında detaylar şimdiden gelmeye başladı. Görünüşe göre gelecek yıl çıkacak olan akıllı telefon yepyeni bir tasarıma sahip olacak. İşte detaylar.

9to5Mac’ten gelen bir rapora göre Mark Gurman, iPhone 14’ün “tam bir yeniden tasarıma” sahip olacağını duyurdu. Bu oldukça ilginç bir duyuru çünkü tam bir yeniden tasarım konsepti iPhone X’in 2017’de piyasaya sürülmesinden beri görülmedi. Nispeten farklılıklar sunan iPhone 13 güncellemesi, daha büyük şeylerin geleceğine dair sadece bir ipucu niteliğindeydi. Gurman, bu yeni donanımın neleri kapsayacağının ayrıntıları konusunda çok açık detaylar sunmadı. Ancak daha önceki söylentiler,  iPhone 14 cihazlardan ne bekleneceği konusunda bir ipucu verebilir. En önemlisi, analistlerinde hep haklı olan Ming-Chi Kuo kısa süre önce Apple’ın 2022’de ekran çentiğini tamamen kaldırmaya başlayacağını duyurdu. YouTuber Jon Prosser, yeni iPhone hakkında render görüntüler aldığını iddia etti. Yeni modelin, bant benzeri titanyum dış halka, düz arka kameralar ve daha kalın bir şasi ile süper boyutlu bir iPhone 4’e benzeyeceği tahmin ediliyor.

iPhone 14 'tam bir yeniden tasarım' ile gelecek

Diğer söylentilere göre Apple yeni serisinden mini iPhone planlarını komple çıkaracak. Bunun yerine her zamanki Pro  modellerinin yanı sıra daha büyük bir “normal” model daha sunacak. Ekran altı Touch ID’nin hakkında ise söylentiler mevcut ancak bunun 2022’ye hazır olup olmayacağı kesin değil. Raporlar ne kadar doğru olursa olsun, bir sonraki iPhone yaklaşık bir yıl sonra çıkacak. Apple’ın üretim tasarımına kilitlenmeden önce önemli değişiklikler yapma şansı hala var. Sonuç ne olursa olsun, sızıntıların ortak teması iPhone 14’ün önemli bir yenileme olabileceğini gösteriyor.

Xiaomi teknolojide ilk sırada yer almak istiyor: Maymun iştahlı Lei Jin