Güney Koreli teknoloji devi Samsung, büyük bir mali fırsatı elinden kaçırdı

Adsiz 48

Dünyanın dört bir yanında üretim tesisleri bulunan Güney Koreli teknoloji devi Samsung, yaptığı bir hata yüzünden yüzlerce milyon dolarlık zarar yazmak zorunda kalacak.

Güney Koreli teknoloji devi Samsung, büyük bir mali fırsatı elinden kaçırdı. Samsung, 2021 mali yılında vergi avantajlarını kaybetme riskiyle karşı karşıya. Hindistan hükümetinin Üretim Odaklı Teşvik (PLI) programı altında, akıllı telefon üreticileri, yerel olarak cihazları üreterek ve ülkeye sermaye yatırımı yaparak vergi avantajları kazanabiliyorlar.

Samsung çalışanlarının kullanıcı verilerini ChatGPT'ye sızdırdığı açıklandı

The Economic Times’ın raporuna göre, Samsung’un faturalama sürecindeki tutarsızlıklar nedeniyle, PLI programının ilk yılında vergi avantajlarından vazgeçmek zorunda kalma ihtimali bulunuyor. Bu sorunu kabul eden Güney Koreli şirket, konuyu çözmek için Hindistan hükümeti ile aktif şekilde müzakerelerde bulunuyor. Teşvikler için yapılan başvuruda, Samsung, önceki yıla kıyasla FY21’de 150 milyar INR (yaklaşık 1.81 milyar dolar) değerinde ek satışlar yaparak, toplamda 9 milyar INR (yaklaşık 108 milyon dolar) bildirdi.

samsung

Güney Koreli teknoloji devi Samsung, büyük bir mali fırsatı elinden kaçırdı

Bu teşvikleri elde edebilmek için, Samsung’un fabrika maliyeti yaklaşık 15,000 INR (200 dolar) olan telefonları üretmesi gerekmekteydi. Ancak Elektronik ve Bilişim Teknolojileri Bakanlığı (MeitY), Samsung’un faturalarında tutarsızlıklar tespit ederek, ödemelerin geçici olarak askıya alınmasına sebep oldu.

samsung

Bir hükümet yetkilisi durumun farkında olduğunu ve Samsung’un faturalandırma sorununu çözdüğünü, faturalarının doğruluğunu sağladığını doğruladı. Ancak, ilk yıl için vergi avantajlarının geri alınamayabileceğini belirtti, bu da Samsung’un hak ettiği teşvikleri alamayabileceği anlamına geliyor. Ancak, şirket 2022 mali yılı için vergi avantajlarına hak kazanmaya devam ediyor. Öte yandan, Foxconn ve Wistron gibi diğer üreticiler zaten Hindistan hükümetinden vergi teşviklerini almış durumdalar. Güney Koreli teknoloji devi Samsung, büyük bir mali fırsatı elinden kaçırdı.

iPhone 8 kullanıcılarına kötü haber