Samsung’un Mali Durumu Nedir?

samsung

Son zamanlarda teknoloji gündeminin en popüler haberlerinden biri olarak karşımıza çıkan Güney Koreli teknoloji devi Samsung’un; Galaxy S6 modelleri öncesi yaşadığı mali çalkantılar, yeni nesil üst seviye akıllı telefon modelleriyle sona ermişe benziyor.

Birçok finansman tarafından yeni nesil modellerin satışa sunulmasının hemen ardından “Samsung artık toparlayamaz…” yorumları yapılsa da Samsung; yine çalışanlarının ve kullanıcılarının yüzünü güldürmeyi başardı.

Tabi hisse senetlerini Samsung’a yatıran borsacıları da unutmamak gerek. Üretici devleri ilk çeyrek raporlarını sunmaya başladı.

samsung

Finansal sonuçları ilk paylaşan ve adından sıkça bahsettirmeyi başaran Twitter, 436 Milyon dolar gelir elde ettiğini açıklamıştı. Samsung’da durum şu: Listenin ikinci sırasında yer almayı başaran Güney Koreli teknoloji devi, yeni nesil akıllıları Galaxy S6 ve Galaxy S6 Edge’nin sağladığı yüksek ivme ile ilk çeyrek gelirinin 5.4 Milyar Dolar olduğunu ifade etti.

Apple’ı da unutmamak gerek tabii. Apple’ın 2014 son çeyreğindeki elde ettiği gelir beyanı ise 13.6 Milyar Dolar. Sanıyoruz aradaki ezeli rekabet uzun bir süre daha devam edeceğe benziyor. Zira Çinli’ler kaleyi abluka altına almaya başlayacak.

Apple Bir Kez Daha Beklentilerin Üzerine Çıktı