Apple geliştirici beta sürümleri indirilmeye hazır!

iOS 17 on Phone Feature

Ücretsiz Apple geliştirici hesaplarına sahip olanlar, nihayet şirketin en son yazılımı için geliştirici beta sürümlerine ödeme yapanlarla aynı anda erişebilecekler. İşte tüm detaylar.

Twitter’da iSoftware Updates kullanıcısı tarafından fark edildiği üzere artık beta sürümler indirilmeye hazır. Apple’ın geliştirici programı karşılaştırma sayfası tarafından onaylanan OS beta sürümleri, artık Developer Program için yıllık 99$ ücret ödemeye gerek kalmadan kurulabilir. Bu, hevesli kullanıcıların herkese açık beta için Temmuz ayına kadar beklemek yerine, iOS 17 de dahil olmak üzere çeşitli betaları bugünden itibaren ücretsiz olarak yükleyebilecekleri anlamına geliyor. Yani, bir Apple Developer hesabına sahip oldukları sürece artık yeni sürümlere erişebilirler.

Apple geliştirici beta sürümleri indirilmeye hazır!

Dün WWDC’den sonra şirket, iOS 17 geliştirici beta sürümünü yayınladı ve önceki yıllardan farklı olarak, ücretsiz katmandakiler de artık erişime sahip. Daha önce ücretsiz hesaplara erişimin açılması, halkın bunları da indirebileceği anlamına gelirken, şimdi geliştirici betalarına herkesin erişemeyeceğini anlıyoruz. Geliştirici Programına kayıtlı bir Apple kimliğiniz veya hesabınız olması gerekiyor. Ancak 99 dolarlık giriş engeli ise artık kaldırıldı.

​​Bu yılın başlarında şirket, betaları geliştiricilere dağıtma yönteminde bir değişiklik yaptı. Önceden, geliştiricilerin cihaz bazında bir konfigürasyon profili indirmesi ve kurması gerekiyordu. Ancak sistem artık kullanıcıların doğrudan cihazlarındaki yazılım güncelleme ayarlarındaki bir seçeneği işaretleyerek betaları yüklemesine izin veriyor. Değişikliğe rağmen Apple, geliştirici beta sürümlerine erişim elde etmek için yine de yılda 99 ABD doları ödemenizi gerektiriyordu.

Meta Gözetim Kurulu, şirketin daha iyiye doğru gittiğini söylüyor