GTA V yapay zeka tarafından klonlandı: Yepyeni bir yazılım kullanıldı (Video)

GTA V yapay zeka

GTA V yapay zeka üzerinden klonlandı. Kulağa ilk etapta çok tuhaf gelse bile bu durum geliştiricileri de şaşırttı. Hadi gelin konu ile ilgili bütün detaylara birlikte göz atalım.

Hiç şüphesiz yapay zeka günümüzün en önemli teknolojileri içerisinde yer alıyor. Her ne kadar Microsoft çalışanlarından bir tanesi yapay zekaya güvenmediğini söylese bile gelişmeler bunun tersini gösteriyor. Sistem tahmin edebileceğinizin çok daha ötesine geçti. Artık yapay zeka oyun bile üretebiliyor.

GAN ismi verilen bir yapay zeka yazılımı herkesin yakından tanıdığı GTA 5 oyununu taradı. Bu tarama sonuçlarını uyumlu yazılım dili haline getirdi. Hemen ardından kendi GTA V oyununu klonlandı. Bugüne kadar hiç yapılmamış olan yapay zeka oyun klonlama işlemi başarıyla tamamlandı.

GTA V yapay zeka tarafından kolay üretilmedi

Dünyanın en çok dikkat çeken oyunları içerisinde yer alan GTA V sürekli olarak yeni hayranlar kazanıyor. Fakat oyunun hayranı olan başka bir grup başarılı bir şekilde klonlama işlemi yaptı. Ancak bu klasik bildiğiniz klonlama işlemine benzemiyor. Yapay zeka tek tek oyunu taradı ve kendi GTA V oyununu kurdu.

GTA 5 PlayStation 5

Bunu yapması açıkçası pek kolay olmadı. GAN ismi verilen yapay zeka teknolojisinin oluşturulması için NVIDIA büyük bir çaba harcadı. Ekibe DGX A100 isimli özel bir sunucu vermekle işe başlayan NVIDIA, bununla da kalmadı. 8 adet A100 grafik işlemcisi ve 2 adet AMD sunucunun bu makinede yer alması sağlandı.

GTA 6 haritası ortaya çıktı: Büyük bir sürpriz var

Oyunla ilgili videoyu sizler için hemen aşağıya bıraktık. Görsel açıdan pek keyifli olmasa bile yazılım açısından büyük bir devrim olduğunu söyleyebiliriz. Videoyu izledikten sonra fikirlerinizi yorumlar bölümünden bizlerle paylaşabilirsiniz.