İçişleri Bakanlığı GTA V videosu ile uyardı

gta v

Trafik konusunda farkındalık yaratmak isteyen İçişleri Bakanlığı, GTA V videosu kullandı. Bu videoda, yayalara oyun üzerinden kurallara uymaları gerektiği ve aksi taktirde ortaya çıkabilecek problemler anlatıldı. Ayrıca video içerisinde, birazdan okuduğunuzda şaşıracağınız bazı ayrıntılar da bulunuyor.

İçişleri Bakanlığı, bundan kısa bir süre önce yayalara geçiş hakkı tanınması için ülke genelinde eylem başlatmıştı. Bu eylem sürücüler tarafından da olumlu karşılandı ve yaya geçiş üstünlüğü konusunda farkındalık yaratılmış oldu.

GTA V videosu yapay zeka içeriyordu

Dünyanın en çok oynanan oyunları arasında bulunan GTA V ilk defa uluslararası bir bakanlık tarafından kamu spotu olarak kullanıldı. Her ne kadar GTA serisi daha çok olumsuz örnek oluşturabilecek davranışlarla hatırlarsa bile, oyunu iyi bir örneğe çevirdiler.

GTA 5 oyunu

Bakanlığın yaptığı çalışmalar, bu sayede farklı bir kategoriye doğru geçmiş oldu. Yapay zeka içerikli bu tarz oyunlar, artık diğer bakanlıklar tarafından da kullanılabilir. Yaklaşık olarak 2 dakika süren videoda, yapay zekalar trafikte nasıl davranılması gerektiğini ayrıntılı olarak gösterdiler.

Yaya önceliğine uyum gösteren sürücüler için ekranda görev başarılı yazısı göründü. Klasik GTA oyunundaki ortamın ve görüntülerin aynısı mevcuttu. Yaya önceliğine uyum göstermeyen sürücüye ise, Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından 488 TL para cezası verildi. Sizce de bu tarz içerikler farkındalık oluşturuyor mu? Fikirlerinizi yorumlar bölümünden bizlere aktarabilirsiniz.

GTA 6 ismi bir kez daha ortaya atıldı