“GTA 6 Oyun Sektörünü Olumlu Etkileyecek”

123 3

Ubisoft’un CEO’su Yves Guillemot, GTA 6 hakkında dikkat çekici yorumda bulundu ve oyunun ne zaman çıkacağına dair beklentisini açıkladı.

Yves Guillemot, Ubisoft’un 3. çeyrek mali toplantısında oyuncuların merakla beklediği GTA 6‘ya da değindi. Guillemot sorulan bir soru üzerine GTA 6’nın 2025 Nisan gibi çıkmasını beklediğini söyledi. Ubisoft CEO’su sözlerine şu şekilde devam etti: “Geçmişe dönüp baktığımızda GTA gibi büyük oyunların çıktığı zaman daha fazla insanın sektöre geri döndüğünü görüyoruz. Ayrıca bu durum diğer oyunların da satışına yardımcı oluyor. GTA 6’nın pazara olumlu etkisi olacağını düşünüyorum.”

Son dönemlerde oyunların çıkışlarında ertelemeler yaşandı. Aslında bu ertelemeler çıkış tarihlerinin birbiriyle çakışmaması için gerçekleşti. Mesela Alan Wake 2 geçtiğimiz ekim ayında Spider-Man 2 ve Super Mario Bros. Wonder’dan sonraya ertelendi. Alone in the Dark, ekim ayındaki kaostan kaçınmak için ertelendi. Benzer bir durumun GTA 6’nın çıkışında da yaşanması bekleniyor.

gta 6

Take-Two da kendi mali sonuç açıklamasında Rockstar’ın yeni oyunda mükemmeli aradığını söyledi. Şirketin en yetkili ismi Strauss Zelnick, “Yaratıcı açıdan hazır olduğumuzu hissettiğimiz zaman piyasaya sürme zamanıdır. Bir şeyi çıkarmak ve mükemmellik arasında potansiyel olarak doğal bir gerilim var. Ancak Rockstar mükemmellikten yana” dedi.

GTA 6’nın Xbox ve PS5’ten sonra PC’ye çıkması bekleniyor. Eski bir Rockstar çalışanı olan Mike York oyunun PC’ye geç gelmesinin sebebini açıkladı. York, Rockstar’ın kazancını düşündüğünü ve bu yüzden PS sürümüne öncelik verdiğini vurguladı. York şunları söyledi: “Rockstar’ın en çok satış yaptığı platforma öncelik vermesi normal. Önceki GTA oyunları en çok PlayStation’da sattı ve oynandı. Sizin de bir şirketiniz olsa en çok gelir elde ettiğiniz alana yönelirsiniz. Ekip oyunun bu platformda iyi çalışmasını istiyor. Kaynaklarını da buna göre yönlendireceklerdir.”

Mike York tüm bunlarla birlikte PC sürümünün arka planda geliştirildiğini de sözlerine ekledi. Her zaman PC versiyonunun olduğunu, ancak tam olarak cilalanmadığını ve diğer sürümlerin çalışmasına yardımcı olmak için geliştirildiğini ifade etti. Mike York’a göre Rockstar PC sürümüne iyileştirmeler yapıp, yeni fikirler ekleyebilir. York son olarak GTA gibi karışık ve detaylı oyunların PC’de düzgün çalışması için kapsamlı testler yapılması gerektiğini de vurguladı.

iPhone’un Yeni Güncellemesi Çıktı