Rockstar Yeni Bir GTA 6 Duyurusu Yapmaya Hazırlanıyor

GTA 6

Oyun dünyasının gündeminde yine GTA 6 var. Rockstar Games’in yakın zamanda oyunla ilgili yeni bir açıklama yapabileceği ileri sürüldü. Neler olduğuna birlikte bakalım.

GTA hayranları GTA 6‘nın web sitesinde herhangi bir güncelleme yapılınca paylaşıyorlar. Oyunla ilgili ipuçları arıyorlar. Kısa süre önce web sitesinde birkaç yeni kod keşfedildi. Kodlarda Screens ifadesi geçiyor yani ekran görüntülerinden bahsediliyor. Hatta kodlarda kapak resmine bile atıf yapılmış. Fakat Rockstar apar topar kodları gizledi. Bu gelişmeden sonra Rockstar’ın GTA 6 hakkında yeni bir duyuru yapmak için hazırlandığı yorumları yapıldı. Belki duyuru olabilir, belki de web sitesinde standart güncellemeler yapıldı ve yanlış anlaşıldı. Kesin bir şey demek zor.

gta 6

GTA 6 ilk olarak konsollar için çıkacak ve daha sonra PC’ye gelecek. Eski bir Rockstar çalışanı olan Mike York bu konuya açıklık getirdi. GTA 5 ve Red Dead Redemption 2’nin geliştirme ekibinde yer alan Mike York, Rockstar’ın kazancını düşündüğünü ve bu yüzden PS sürümüne öncelik verdiğini vurguladı. York şunları söyledi: “Rockstar’ın en çok satış yaptığı platforma öncelik vermesi normal. Önceki GTA oyunları en çok PlayStation’da sattı ve oynandı. Sizin de bir şirketiniz olsa en çok gelir elde ettiğiniz alana yönelirsiniz. Ekip oyunun bu platformda iyi çalışmasını istiyor. Kaynaklarını da buna göre yönlendireceklerdir.”

Mike York tüm bunlarla birlikte PC sürümünün arka planda geliştirildiğini de sözlerine ekledi. Her zaman PC versiyonunun olduğunu, ancak tam olarak cilalanmadığını ve diğer sürümlerin çalışmasına yardımcı olmak için geliştirildiğini ifade etti. Mike York’a göre Rockstar PC sürümüne iyileştirmeler yapıp, yeni fikirler ekleyebilir. York son olarak GTA gibi karışık ve detaylı oyunların PC’de düzgün çalışması için kapsamlı testler yapılması gerektiğini de vurguladı.

Huawei İşlemci Bulmakta Zorlanabilir