Grayscale Bitcoin ETF için SEC’e baskı yapıyor

Dev şirketin Bitcoin adımı

Kripto para piyasası hacimsiz ve sakin seyrini sürdürürken Bitcoin’de yeni konsolidasyon bölgesi 25.700$ – 26.000$ aralığı oldu. Son günlerde tekrar yatay seyirdeki hareketine devam eden Bitcoin yeni günde de 25.700$ seviyelerinde fiyatlanırken Ethereum da 1.630$’dan alıcı buluyor.

Fiyatlamada pek değişikliğe sebep olmasa da SEC ve ETF kararları gündemi belirlemeye devam ediyor. Bilindiği gibi geçtiğimiz hafta SEC, birçok Bitcoin ETF başvurusunu ertelemiş ve bu piyasa üzerinde olumsuz bir fiyatlama getirmişti. Diğer taraftan da kripto varlık yönetim şirketi Grayscale ile SEC arasında devam eden mahkemede Grayscale, SEC’e karşı kısa vadede bir zafer kazanmıştı. BTC Trust’ı borsada işlem gören bir yatırım fonuna dönüştürme teklifini reddetme kararını hükümsüz bulan mahkeme bu kararı iptal etmişti.

Ethereum mu Bitcoin mi sorusu yanıt buldu boga

Kararın ardından şu sıralar Grayscale, SEC’e BTC ETF’i konusunda baskı yapıyor. Şirketin, hükümsüz kararın ardından SEC’ten ETF konusunda ileriye dönük bir yol haritası belirlemesini istemesi son günlerde gündemin ilk sıralarında yer alıyor. Önümüzdeki dönemde de SEC, Grayscale veBTC ETF konuları gündemi en çok etkileyen başlıklar olarak yer alabilir. Nitekim SEC’in bir sonraki değerlendirme kararı 15 Ekim tarihinde. Dolayısıyla kripto paraları önümüzdeki dönemde yoğun bir gündem ve gelişme bekliyor.

Bu gelişmelerle birlikte kripto para piyasasının toplam değeri 1 trilyon doların biraz üzerinde yer alırken hacimler 20 – 25 milyar dolar ile oldukça düşük seviyelerde seyretmeye devam ediyor. Yapay zeka ve DeFi kripto paraları gün içerisinde ön plana çıkarken PERP, FORTH, DODO, BEL ve ENJ günün en çok yükselen altcoinleri olmayı başardılar.

Star Wars hayranlarını sevindirecek duyuru