Bitcoin, 43.000 dolar seviyelerinde kalıcı olmaya çalışıyor

Bitcoin gizliliği ve spot güvenliği arttırdı! Fed başkanı btc

Bitcoin, %0,66’lık yükselişle 43.102 dolar seviyesinde, Ethereum da aynı zaman diliminde %0,83’lük yükselişle 2.309 dolar seviyesinde işlem görüyor.

 FED Başkanı Powell: “Faizleri indirmek için enflasyonun %2’ye düşmesini beklemeyeceğiz.”

FED Başkanı Jerome Powell, “60 Minutes” programında yaptığı açıklamalarda enflasyonun düşük, tahmin edilebilir ve halk tarafından endişe kaynağı olmadığı bir ortam oluşturmayı amaçladıklarını belirtti. Powell, fiyat stabilizasyonunun önemine vurgu yaparak, ekonominin güçlü olduğunu ve faiz indirimine yönelik adımlar için daha fazla kanıta ihtiyaç duyduklarını ifade etti. Powell, faizleri indirmek için enflasyonun %2’ye düşmesini beklemeyeceklerini belirtti.

 El Salvador’un Bitcoin yanlısı Lideri Bukele, yeniden başkanlığa seçildi

El Salvador’un Bitcoin yanlısı lideri Bukele, yeniden başkanlığa seçildi. Bukele’nin yönetimi altında ülke, 2021’de dünya genelinde bir ilke imza atarak Bitcoin’i yasal ödeme aracı olarak kabul eden ilk ülke oldu. Bu adım, uluslararası camiada karışık tepkilere yol açtı. Bukele’nin liderliğindeki hükümet, Bitcoin’in benimsenmesini teşvik etmek için Chivo adında bir kripto cüzdanı piyasaya sürdü ve aynı zamanda kripto varlıkları yatırım amaçlı satın aldı. Bu stratejiyle, hükümet Aralık ayı başı itibarıyla 3,6 milyon dolarlık bir kâr elde etti ve toplamda 131 milyon dolar değerinde bir Bitcoin portföyü biriktirdi. Bukele’nin politikaları, çete şiddetine karşı sert mücadele önlemleri ve suç oranlarında düşüşle dikkat çekiyor, ancak insan hakları örgütleri tarafından eleştiriliyor.

Bitcoin fiyatı Ekim ayından bu yana %40 arttı

Genesis Global Capital, Grayscale Trust hisselerini satma izni için iflas mahkemesine başvurdu

Kripto kredi şirketi Genesis Global Capital, iflas mahkemesinden Grayscale Bitcoin Trust (GBTC), Grayscale Ethereum Trust (ETHE) ve Grayscale Ethereum Classic Trust (ETCG) hisselerini satma izni talep etti. Toplam değeri 1.6 milyar dolar olan bu hisselerin satışıyla elde edilecek fonların alacaklılara dağıtılmasını amaçlayan Genesis, varlık fiyatlarındaki olası dalgalanmalara karşı acil izin talebinde bulundu. Genesis’in portföyünün büyük kısmını oluşturan GBTC hisseleri, toplam portföyün %87’sini ve 1.38 milyar doları temsil ediyor. ETHE ve ETHCG ise sırasıyla %10 ve %3 oranında, toplamda 207 milyon dolar değerinde.

 Epic Games, ‘Shrapnel’ adlı kripto oyununu tanıttı

Epic Games Store’da listelenen “Shrapnel” adlı kripto oyunu, Call of Duty tarzında birinci şahıs nişancı oyunu olarak dikkat çekiyor. Neon Machine tarafından geliştirilen oyun, distopik bir dünyada geçiyor ve oyuncuların her aşamada katılımına odaklanan bir erken erişim modeli benimsiyor. “Shrapnel”, 2025’te ücretsiz oyun olarak piyasaya sürülecek ve oyuncuların oyunun birçok yönünü, karakterlerden silahlara kadar özelleştirmelerine olanak tanıyacak. Oyun, Epic Games Store’un 230 milyonu aşkın PC oyuncusuyla rekabet ederek, diğer web3 video oyunları arasında önemli bir yer edinmeye çalışacak.

 Solana’nın Jupiter DEX’i Uniswap’i geride bıraktı

Solana tabanlı Jupiter DEX’in ticaret hacmi, yeni bir memecoin airdrop çılgınlığı ve artan stablecoin takasları arasında 24 saatlik bir süre içinde 480 milyon doları aşarak zirveye çıktı. Ticaret faaliyeti, Jupiter’ın Ethereum tabanlı Uniswap’in hem v2 hem de v3 protokollerindeki ticaret hacmini 10 milyon dolarlık bir farkla geride bırakmasına neden oldu. CoinGecko verilerine göre, bu protokollerin son 24 saatteki toplam ticaret hacmi sadece 470 milyon dolar.

AMD Ryzen 8000G Serisi Masaüstü İşlemcilerini Tanıttı!