Bir PlayStation 5 oyunu daha PC’ye geliyor

Horizon Forbidden West

PlayStation 5 oyunları PC’ye gelmeye devam ediyor. Şimdi de 2022 yılında çıkan Horizon Forbidden West’in PC’ye geleceği konuşuluyor.

Bildiğiniz gibi oyun dünyasında son dönemde dengeler hızla değişiyor. PC oyunculuğu belki de hiç olmadığı kadar popüler hale gelmiş durumda. Öte yandan konsol savaşları ise yavaş yavaş geride kalıyor. Çünkü konsol savaşlarında Sony’ye kaybeden Microsoft, GamePass ile birlikte rekabeti farklı bir cepheye taşıdı. Tüm bu yaşananların ardından, bir dönem konsolların olmazsa olmazı olan özel oyunlar, bugün artık eskisi kadar önem taşımıyor. Bu yüzden de PlayStation’a özel olarak lanse edilen oyunların, son dönemde yavaş yavaş PC’ye, hatta Xbox’a geldiğine şahit oluyoruz.

PlayStation 5 Horizon Forbidden West

Daha önce Returnal, Deathloop, Marvel’s Spider-Man, Horizon Zero Dawn gibi ilk başta PlayStation’a özel olarak lanse edilen oyunları PC’ye getiren Sony, kısa süre önce bir açıklama yaparak önümüzdeki de bu trendin süreceğini açıklamıştı. Görünen o ki stüdyo bu sözünü tutmaya niyetli. Çünkü gelen son söylentiler, dikkat çekici bir PlayStation 5 oyununun daha PC’ye gelmek üzere olduğunu gösteriyor.

Oyun dünyasında bu hafta gündeme taşınan bir sızıntıya göre Horizon Zero Dawn’dan sonra devam oyunu Horizon Forbidden West de PC’ye gelecek. Bildiğiniz gibi 2022 yılında çıkan Horizon Forbidden West, ilk çıktığında PlayStation 5 ve PlayStation 4’e özel olarak lanse edilmişti. Ancak gelen son haberlere bakılırsa oyun çok yakında PC’ye de çıkacak.

iPhone 15 Pro performans testinde rakiplerine fark attı