Google’ın Twitter’ı Satın Alması Mümkün mü?

google twitter satin alma

Silikon vadisinin yeni gündemi Google’ın Twitter’ı almasının mümkün olup olmadığı yönünde. Sosyal medya denilince akla gelen Twitter, Google’ın işine yarar mı?

google-twitter-i-satin-mi-alacak

Son dönemlerde Twitter’ın yaptığı satın almalar oldukça dikkat çekici. Vine, Instagram ve Periscope gibi başarılı işlere imza atan Twitter, kendi trafiğini korumakta güçlük çekiyor. Hisse senetlerindeki durgunluk, Twitter yatıırımcılarının dikkatini çekiyor ve agresifleştiriyor. Ancak bazı uzmanlar Twitter’daki bu durgunluğun bir sebebi olduğunu, bu durgunluk sonrasında Twitter’ın tekrar ivme kazanacağından bahsediyor.

Twitter’ın mali değeri 24 Milyar Dolar, Google’ın elinde ise nakit 64 Milyar Dolar servet bulunuyor. Bu rakam bakınca Google’ın Twitter’ı satın alması teoride mümkün görünüyor ancak pratikteki asıl soru işareti, Google’ın Twitter’ı nasıl kullanabileceği yönünde. Bir yanda yatırımcılar Twitter’dan halen daha umutlu ancak diğer yandan Google’ın satın almasının Twitter’ı daha da değerlendireceği yönünde. Önümüzdeki süreçte Amerika’da yaklaşan seçimler ve İngiltere’nin Avrupa Birliği’nden ayrılması ihtimallerinin Twitter’ı canlandıracağı yönünde beklentiler var.

Diğer yandan Google’ın Twitter’ı alması demek, uzun zamandır denediği sosyal ağ projesine ivme kazandırabilir. Google Buzz ve Google Plus gibi sosyal ağ denemelerinde başarılı olamayan firma, Twitter ile sosyal ağ camiasında önemli bir atılım kazanabilir. Geçtiğimiz aylarda gündeme gelen Google arama sonuçlarında Twitter durum güncellemelerinin çıkması konusu da yine Google ve Twitter arasındaki ilişkiyi güçlendirecek türden bir gelişme.

1 TB Kapasitesi Xbox One Geliyor!