Öğrencilerin Kopya Çekmesine Drone’lar Engel Olacak

drone kopya cekilmesini engelleyecek

Kopya çeken öğrenciler Çin’de oldukça enteresan bir yöntemle yakalancak. Çin’de denenen uygulama basında büyük ilgi uyandırdı. Drone veya dört kanatlı helikopter olarak adlandırılan araçlar kopyaya engel olacak.

drone-students

Çinde her yıl milyonlarca öğrenci sürekli olarak sınavlara giriyor. Çin gibi teknolojik imkanların bol olduğu bir ülkede öğrencilerin kopya çekilmesine engel olabilmek oldukça güç. Standart sıraya, şişeye ve silgiye yazma yöntemleri haricinde öğrenciler kalabalıktan istifade ederek radyo frekansları ile ses ve görüntü ileterek bir şekilde kopya çekmenin yolunu buluyor. Ancak tabii bu bir suç. Çin, bu duruma bir çare olması amacıyla yeni bir uygulamayı denemeye başladı ve ilk denemelerde başarıya ulaştı.

Drone veya dört kanatlı helikopterler olarak adlandırabileceğimiz araçlardan faydalanacak olan Çin, etraftaki radyo dalgalarını yakalayıp takip edebilen drone’lar geliştirdi. Bu drone’lar 500 metre yukardan uçuyor ve radyo frekanslarını takip edebiliyor. Sınav alanında öğrencilerin kopya için kullanma ihtimali olduğu radyo dalgalarını takip edecek olan drone’lar böylelikle kopya çekilmesine engel olacak.

Whatsapp Kullananlar Dikkatli Olmalı!