Google’ın Yeni Sürprizi Nedir?

Google’ın Yeni Sürprizi Nedir?

Akıllı telefon pazarının popüler işletim sistemlerinden biri olan Android ile yazılım; ana sayfa olarak belirlenen arama motoru hizmeti ve iş dünyasının en aktif posta sistemlerinden biri olan Gmail’in v.b. birçok internet tabanlı hizmetin sunucusu Google, ailesine yeni üyeler dâhil etmeye ve büyütmeye devam ediyor.

Geçen zamanlarda ülkemizde erişimi engellenen daha doğrusu denenen Google, şimdi de gözünü popüler sosyal paylaşım sitesi Twitter’a dikti.

Son günlerde ülkemizde üçüncü kez erişimi engellenmesi kararıyla ve yeni eklenen alıntılı ReTweet özelliğiyle gündemde olan Twitter, borsada ciddi bir ivme yakalayarak piyasa değerini 35 milyar dolar’a taşıdı.

Twitter tarafında hazır borsada da durumlar iyiyken, küçük şirketleri satın alıp kendi bünyesine katmasına alıştığımız Google, bu kez çıtayı yüksek tuttu.

Google’ın Yeni Sürprizi Nedir?
Google’ın Yeni Sürprizi Nedir?

Barron’s tarafından yayınlanan raporlara göre adı belirtilmeyen iki farklı sektörden şirket, Twitter’ı satın almak için acil toplantılar düzenlemiş.

Sızıntılara göre bu gizemli şirketlerden biri Google. Briefing.com’un haberine göreyse Twitter, kısa süre önce başarılı bir danışman işe almış ve satın alımlar konusunda adımları takip etmesi görevini vermiş.

Bunun bir iddia olduğunu unutmamak gerek. Öte yandan Google’ın gözü Twitter’a dikmesi ve istemesi, yüksek bir bedel ödeyerek satın alacağı anlamına da gelmiyor. Bakalım ilerleyen zamanlarda neler olacak?

Facebook Messenger’ın Web Versiyonu Geldi