Facebook Mezarlığı Yakında Geliyor!

100930

Facebook, son dönemlerde duvarlarda yayınlanan ölüm haberleri ve bu tür olaylarla ilgili üzüntülerinin neden olduğu olumsuz etkileri azaltmak için yeni bir bölüm için kollarını sıvadı.

Yeni hizmete giren Facebook Mezarlığı, haber kaynağında görülen birçok farklı haberlerin arasında ölümle ilgili haberlerin sizi rahatsız etmesi durumunda, size sunulan bir seçenek oluyor. Facebook kullanıcılarının ölüm olaylarıyla ilgili üzüntülerini paylaşabileceği bir alan sunan Sanctri hizmet vermeye başladı.

100930

Uygulamanın geliştiricilerinden Jono Milner, birisi öldüğü zaman Facebook’ta bu konuyla ilgili ne gibi şeyler yapacağımızı bilmediğimizi belirtiyor. Bu tür olayların Facebook üzerinde tartışılmaması gerektiğini düşünüyor. Sanctri sizlere, sosyal anma törenleri gerçekleştirmenize imkan sunduğu gibi, bir Lifebook hazırlamanıza da yardımcı oluyor. Milner, bu işlemleri yaparken Facebook’tan ayrılmadığınıza dikkat çekerken, “kederli paylaşımlar, dün geceki partinin fotoğraflarıyla gerçekten de uyuşmuyor.” diye konuştu.

Sanctri oldukça fazla içeriğe sahip olmasına rağmen, Facebook mezarlık ortaya çıktığında neler olacağını hep beraber göreceğiz.