Microsoft ‘tan Google’a Tişörtlü Saldırı

tt1

Google’ı özel kullanıcı bilgilerini sızdırmakla suçlayan Microsoft, her ne kadar kendisi sütten çıkmış ak kaşık olmasa da, Google ile olan mücadelesini tişörtlere taşıdı.

Microsoft ve Google iki büyük firma. Rekabet aralarında çok büyük. Bu yüzden birbirlerini bazı suçlamalarla itham ediyorlar. Kullanıcı bilgilerinin NSA ile paylaşılması iddiasını ortaya atan Microsoft, geçenlerde yayınlanan NSA’ya bilgi veren firmalar listesinin neredeyse başını çekiyor. ABD menşeine ait firmaların neredeyse hepsi, kullanıcı bilgileri, kullanıcı profillerini NSA ile paylaşıyorlar. Bu konuda ABD menşeine sahip firmalara güvenmek zor.

tt

Microsoft firmasının da NSA’ya kullanıcı bilgilerini verdiğinden söz ettikten sonra, Google ile olan mücadelelerine gelelim. Aralarında uzun zamandır devam eden Scroogled kavgasını Microsoft tişörtlere Google ambleminin de olduğu “Biz sizden bilgi alırken sakin olun” yazısıyla google firmasına sataştı. Ancak Google firması sanırım diğer laf atmalara cevap vermediği gibi, buna da yorum yapmaya bilir. Ancak bu tişörtlerin sosyal medyada çok tuttuğu yönünde haberler var.