Google’dan Dev Yatırım!

Googledan Dev Yatirim

Teknoloji devi Google bazı teknoloji firmalarıyla güçlerini birleştirerek Magic Leap isimli sanal gerçeklik firmasına dev yatırımda bulundu.

Magic Leap isimli firma için büyük bir bütçe ayıran arama motoru devi ve ortakları henüz kimsenin hakkında çok bilgiye sahip olmadığı firma için büyük planlar hazırlamış görünüyor.

Google'dan Dev Yatirim!

Bazı teknoloji firmalarıyla bir araya gelerek 542 milyon dolarlık yatırımda bulunan Google, Magic Leap isimli sanal gerçeklik ve arttırılmış gerçeklik teknolojileri firması ile büyük bir çalışma içerisine girdiği tahmin ediliyor. Bunun en büyük sebebi olarak ise Google’ın başı çektiği bir yatırımcı grubunun firmaya 542 milyon dolar büyüklüğünde fon vermesi gösteriliyor.

Sanal gerçeklik firmasına yatırım yapan yatırımcılar arasında Silikon Vadisi teknoloi yatırımcısı Andreessen Horowitz, KKR, Vilcan Capital, Kleier Perkins Caufileld & Byers, film stüdyosu Legendary Entertainment ve mobil teknoloji üreticisi Qualcomm’da bulunuyor.

Hakkında ayrıntılı bilgi bulunmayan cinematic reality (sinemasal gerçeklik) olarak adlandırılan bir teknolojinin üzerinde çalışıldığından bahsediliyor. Firma tarafından Twitter hesabı aracılığıyla atılan aşağıdaki mesajda herkesin kafasını karıştırmaya yetti.

Büyük film stüdyolarından olan Legendary Entertainment CEO’su Thomas Tull’un, Magic Leap’in üzerinde çalıştığı sanal gerçeklik teknolojisini gördüğü anda, geleceğin en önemli işaretlerinden birini gördüğünü ve her şeyi değiştireceğini belirttiği biliniyor. Firmanın web sitesinde yapılan açıklamada ise sadece bir çeşit sanal gerçeklik / arttırılmış gerçeklik arayüzü veya cihazı üzerinde çalışmakta oldukları not edilmiş.

Teknoloji devinin her yaptığı hamleden büyük karlar elde ettiğini biliyoruz, bakalım bu yeni yatırım ile hayatımıza neler katmaya hazırlanıyor.

WWE 2K15 İçin TV Reklamı!