Microsoft Hololens’e Samsung’dan Rakip!

b4016319 1b48 432e ba00 a718d37bb012

Microsoft’un arttırılmış gerçeklik gözlüğü Hololens’e Güney Koreli teknoloji devi Samsung’dan rakip geliyor. Ortaya atılan iddialara göre firma sanal gerçeklik gözlüğünden ayrı bir arttırılmış gerçeklik gözlüğü piyasaya sürecek. detaylar haberimizde.

Günümüzde hızla yayılmaya başlayan sanal gerçeklik gözlüklerini yaygın olarak kullanan Samsung iki farklı gözlüğü ile piyasada yer edinmeye çalışmakta. Sadece üst seviye Samsung cihazları ile çalışan Gear VR sanal gerçeklik gözlüklerine iddiaya göre firmadan yeni modeller de eklenecek. Gelecek olan yeni modeller ise sanal gerçeklik değil arttırılmış gerçeklik gözlüğü olacak.

Microsoft’un geçtiğimiz aylarda yaptığı bir lansmanda tanıttığı arttırılmış gerçeklik gözlüğüne rakip olarak çıkacak olan gözlük için çalışmalar son demlerine gelmiş durumda.

Güney Koreli teknoloji devi Samsung’un Başkan Yardımcısı Sung-Hoon Hong yaptığı açıklama ile geliştirildikleri gözlükler hakkında tüyo verdi. Başkan yaptığı açıklamada hologramların insana sanki uzansa dokunacakmış gibi bir hissiyat vereceğini söyledi. Bu açıklamayla birlikte alevlenen arttırılmış gerçeklik gözlüğü iddiaları somut bir dayanağa kavuşmuş oldu.

2017’nin ilk aylarında gerçekleşicek olan MWC 2017 fuarında tanıtılması beklenen gözlüğün özel bir işlem ünitesine sahip olması bekleniyor. Gözlük bu özel işlem ünitesi sayesinde özel hologramlar oluşturabilecek ve bunları gerçekçi bir şekilde göze yansıtabilecek.

Digitalreview.co sitesinin haberine göre Microsoft’un kurumsal kullanıcılara yönelik olarak geliştirdiği ve 3000 dolar seviyesinde fiyat etiketine sahip olan Hololens’sine göre Samsung’un gözlüğünü uygun fiyatlı olacak. Gözlüğün ne kadar uygun fiyatlı olacağı ise henüz bilinmiyor.

Arttırılmış gerçeklik gözlüğünün yanı sıra Güney Koreli teknoloji devinin Gear VR ailesini de genişletmesi ve çok daha fazla cihaza destek sunması gündemde.

Minecraft Fallout Mash-Up Pack Duyuruldu