Dropbox Çözümü Touch ID’ye Geçmekte Buldu!

Dropbox Cozumu Touch IDye Gecmekte Buldu

Popüler bulut depolama platformu Dropbox geçtiğimiz günlerde yaşadığı büyük bir hack olayıyla gündeme oturmuştu.

Geçtiğimiz günlerde hack haberiyle teknoloji dünyasını sarsan Dropbox gelişmiş bir güvenlik önlemi almaya karar vermiş.

Dropbox Cozumu Touch ID'ye Gecmekte Buldu!

Popüler bulut depolama servisi yaşadığı hack olayı sonucu birçok eleştiriye maruz kalmış, rakipleri tarafından da yerlere vurulmuştu. iPhone 6 ve iPhone 6 Plus’ın piyasaya sürülmesiyle beraber telefonların ekran boyutuna uygun bir uygulama geliştirmesi beklenen Dropbox, bu geliştirmenin yanında iPhone kullanıcılarının yüzünü güldürecek bir yenilik yaptı.

Dünyaca ünlü bulut servisi Touch ID desteği yer alan iPhone’lar için büyük bir güvenlik önlemini ve özelliğini devreye soktu. Bir iOS kullanıcısı parmak izi sensörü varsa Dropbox’a şifre yerine parmak izi aracılığıyla girmenize imkan tanıyacak. iOS 8’de Touch ID özelliğinin üçüncü parti yazılımlara açılmasını fırsat bilen depolama servisi, bu özelliği sisteme entegre etti.

Kısa bir süre önce hack haberiyle gündemi sarsan Dropbox hızlı bir şekilde güvenlik önlemleri almaya devam ediyor. Güvenlik konusundaki en etkili çözüm Apple’ın yeniliği sayesinde kullanılan parmak izi sistemidir. Ancak bu özelliği kullanabilmeniz için cihazınızda iOS 8 mobil işletim sisteminin yer alması gerekiyor.

Yandex’te Hapis Şoku!