Google, yayıncılar için yeni özelliğini duyurdu!

Google, yayıncılar için yeni özelliğini duyurdu!

Google, yayıncılar için yapay zeka ile alakalı özelliğini duyurdu. İşte tüm detaylar.

Google, yayıncıların içeriklerinin iyileştirilmesine yardımcı olup olmayacağına” karar vermelerine olanak tanıyacak yeni bir kontrolü duyurdu. Denetim, Google-Extulated adlı bir tarayıcı ve yayıncılar, bu hizmetten yararlanabilecek. Şirketin “Trust”tan sorumlu başkan yardımcısı Danielle Romain, duyurusunda “web yayıncılarından, üretken yapay zeka kullanımı konusunda daha fazla seçenek ve kontrol istediklerini fark ettiklerini” söyledi. Bu sebeple yeni sistemi sunan şirket içerik oluşturucular için durumu daha iyi bir seviyeye taşıyacak.

Google, yayıncılar için yeni özelliğini duyurdu!

Romain, Google-Extending’in “tüm yapay zeka modeli sağlayıcılarının kullanıma sunması gerektiğine inandığımız şeffaflık ve kontrolü sağlamada önemli bir adım olduğunu” ekledi. Üretken yapay zeka sohbet robotlarının yaygınlığı arttıkça ve arama sonuçlarına daha derinlemesine entegre hale geldikçe, içeriğin Bard ve Bing yapay zeka gibi şeyler tarafından sindirilme şekli yayıncıları endişelendiriyor.

Bu sistemler kaynaklarını belirtebilecekleri gibi, farklı web sitelerinden gelen bilgileri de bir araya getirerek konuşma içerisinde kullanıcılara sunulacaklar. Güvenlik açısından önemli detaylar sunulsa da yeni hizmet, bireysel satış noktalarına giden trafik miktarını büyük ölçüde azaltabilir ve bu da reklam geliri ve tüm iş modelleri gibi şeyleri önemli ölçüde etkileyebilir.

Şirket, AI modellerinin eğitimi söz konusu olduğunda, devre dışı bırakmaların Bard ve Vertex AI için yeni nesil modeller için geçerli olacağını söyledi. İçeriklerini Arama Üretken Deneyimi (SGE) gibi konuların dışında tutmak isteyen yayıncılar, bunu yapmak için robots.txt belgesindeki Googlebot kullanıcı aracısını ve NOINDEX meta etiketini kullanmaya devam edecek.

Sony, ECM-W3 ve ECM-W3S mikrofonları ile içerik oluşturucularına eşlik ediyor