Ölen hastayı canlı gibi gösteren hastaneye dava açıldı!

Ölen hastayı canlı gibi gösteren hastaneye dava açıldı!

Açılan bir davaya göre, Ohio’daki bir hastanedeki doktorlar, saatler önce rutin bir ameliyat sırasında ölen hastayı yakınlarına canlı göstermekle suçlanıyor. İşte tüm detaylar.

Scioto Valley Guardian’a göre hasta, Chillicothe, Ohio’daki Adena Sağlık Sisteminde ameliyat edilmeden önce “sağlık durumu iyi” olan, kimliği belirlenemeyen 65 yaşında bir kadındı. Kadının ailesi, kadının ölüm belgesi ile ölüm zamanına ilişkin hastane kayıtları arasındaki tutarsızlıklar nedeniyle hastaneye dava açıyor. Kayıtları yerel saatle 13.00’te öldüğü konusunda ısrar ediyor ama ölüm belgesinde ölümü iki saat sonra, öğleden sonra 3.05 olarak belirtiliyor. İddiaya göre aile üyeleri, kadının odasına getirildiklerini ve ölen kadının canlı gibi görünecek şekilde desteklenmiş cesedinin gösterildiğini söylediler. Aile, yakınlarının ölümünün ardındaki gerçeği ve ziyarete geldiklerinde neden canlı göründüğünün iddia edildiğini öğrenmek istiyor. Kadına ameliyatı daha önce incelemeye tabi tutulan kardiyolog Dr. Jarrod Betz gerçekleştirdi.

Ölen hastayı canlı gibi gösteren hastaneye dava açıldı!

Scioto Valley Guardian daha önce Dr. Betz’in “bu tür son derece uzmanlaşmış ameliyatlar için uygun şekilde yetkilendirilmemiş olmasına rağmen” en az üç transkateter aort kapak ameliyatı gerçekleştirdiğini bildirmişti. Hastane hatasını ört bas etmek için böyle bir yola başvurmuş olsa da ölen kadının ailesi şu anda zor durumda denebilir. Bu kapsamda hastaneye dava açan aile olayın gerçek yüzünü öğrenmek için kolları sıvadı. Dava hala inceleme aşamasında.

Sony, ECM-W3 ve ECM-W3S mikrofonları ile içerik oluşturucularına eşlik ediyor