Chrome yeni yapay zeka özelliğini sundu

Chrome yeni yapay zeka özelliğini sundu

Google Chrome yeni yapay zeka özelliği ile dikkat çekecek. İşte tüm detaylar.

Google, Chrome M122’nin piyasaya sürülmesiyle tarayıcısına deneysel bir üretken yapay zeka özelliği ekledi. Yeni AI aracına “Yazmama yardım et” adı verildi çünkü kısa bir komuttan daha açıklayıcı cümleler ve hatta tam paragraflar yazmanıza tam anlamıyla yardımcı olabilecek. Google, aracın, bulunduğunuz web sayfasının içeriğini anlamak ve böylece uygun öneriler üretebilmek için Gemini modellerini kullandığını söylüyor. Yani bulunduğunuz websitesine uygun olarak yazı örnekleri yazmanıza yardımcı olacak.

Chrome yeni yapay zeka özelliğini sundu

Chrome’un verdiği örneklerden birinde araç, kişinin ne sattığıyla ilgili yeterli bir açıklamayı en basit halinden alarak bir paragrafa çevirdi. En başta AI modeline “50 dolara hava fritözü, daha küçük bir yere taşınıyorum1 istemleri yazıldı. Araç, kullanıcının mesajını daha iyi iletebilecek tam bir paragraf önerdi. Öneride “Daha küçük bir yere taşınıyorum ve hava fritözüm için yer olmayacak. İyi durumda ve harika çalışıyor. 50 dolara satıyorum. İlgileniyorsanız lütfen benimle iletişime geçin” yazıyordu.

Google’ın örneğinde görebileceğiniz gibi, yazma yardımının sunduğu ilk şey ihtiyaçlarınızı karşılayacak kadar iyi değilse önerinin uzunluğunu ve tonunu değiştirebilirsiniz. İşiniz bittiğinde, isteminizi önerilen yazımla değiştirmek için Değiştir düğmesini tıklayabilirsiniz. Yapay zeka artık hayatımızın her alanında her şeyi kolaylaştırmak için geliştiriliyor. Bu sebeple de çoğu kişinin mesleğinin AI tarafından ele geçirilmesi endişesi de mevcut. Ancak yine de AI henüz bir insanın yapabileceklerini yapabilecek konumda değil.

Galaxy Buds ile Bariyerleri Ortadan Kaldıran İletişim