Google Pixel ne kadar sattı?

google pixel 5

Google’ın geçtiğimiz sene satışa sunduğu amiral gemisi modelleri ne kadar başarılı? İşte Google Pixel ve Pixel XL satış rakamları hakkındaki detaylar.

Google geçtiğimiz sene farklı bir strateji yürüterek kendi amiral gemisi modelini, kendi logosu altında satışa sunmuştu. Google Pixel birçok yönden pazardaki rakiplerine oranla daha üstün bir modeldi. Fakat telefonun bitmek bilmeyen stok sorunları, kullanıcıların fazlasıyla canını sıktı.

Google Pixel hali hazırda belirli bir bölgede satışa sunulmuştu. Yani global pazara bir türlü açılamadı. Bunun temel nedeni net olarak bilinmese de, Google’ın çok Pixel satma gibi bir derdinin bulunmadığı her halinden belliydi. Zira dünyanın önde gelen yazılım ve teknoloji devi, elindeki pazarlarda bile Pixel modellerini doğru dürüst satamadı. Daha doğrusu, stokları ayarlayamadı.

Bilindiği üzere Google Pixel’ler Tayvan’ın önde gelen teknoloji firmalarından bir olan HTC tarafından üretiliyor. HTC geçtiğimiz günlerde yayınladığı bir raporda, toplamda 2.1 milyonun üzerinde Google Pixel ve Pixel XL sevkiyatı gerçekleştirdiğini açıkladı. Bu rakam sınırlı bir pazarda satışa sunulmuş olan bir telefon için son derece iyi diyebiliriz. Tabi ki yine de Samsung’un Galaxy serisi ya da iPhone modelleri ile kıyaslanamaz.

Google’ın yeni Pixel modelini de HTC’nin üreteceği söylenmekte. En azından iki firma arasındaki anlaşma bu şekilde söylüyor. 2018’de sona erecek olan anlaşma ile birlikte devreye LG gibi diğer üreticilerin de girebileceği iddia ediliyor. Bakalım Google Pixel, ilerleyen yıllarda global pazara açılabilecek mi? Bekleyip göreceğiz.